Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Jeugd Wit-Wit start met negen ploegen in competitie

Jeugd_witwitHet vorig seizoen was voor badmintonclub Wit-Wit erg succesvol: de promotie van de eerste herenploeg naar de hoogste nationale reeks, de promotie van de eerste damesploeg naar derde nationale en het behoud van de gemengde ploeg, de ploeg voor de toekomst, in derde nationale. De verwachtingen voor dit seizoen liggen dan ook vooral in behoud en bevestiging.

'De uitbouw van de basis en opvolging voor de hoogste ploegen ligt echter bij de jeugdwerking van de club (foto)', aldus Erwin Huyghe van Wit-Wit. 'De visie van de club is de jeugdspelers van vandaag klaarstomen voor de opvolging van de drie topploegen van Badmintonclub Wit-Wit. Deze ploegen kunnen nog vijfjaar meedraaien op hoog niveau maar daarna zal opvolging nodig zijn.'

Met die gedachte starten dit seizoen maar liefst  negen ploegen in de jeugdcompetitie. Telkens twee ploegen jongens -11, -13 en -15 en één jongensploeg -17. De sterkste jongens -17 startten dit seizoen zelfs in de 4de provinciale reeks bij de senioren. Dit met wisselend succes. Tevens starten er twee meisjesploegen in de -11 en -13.
Het succes van Wit-Wit is reeds jaren de samenwerking met de provinciale selectie. Vijf jeugdspelers trekken wekelijks naar een selectietraining. En twee toppers van de club volgen zelfs de nationale selectie en de topsportschool.

Info en uitslagen op www.witwit.be 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!