Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kliniek in zee met ziekenhuizen Aalst en Dendermonde

KliniekronseHet Az Zusters van Barmhartigheid stapt in een ziekenhuis-groepering met het Az Sint-Blasius van Dendermonde en het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst. Dat kan je vandaag in onze dagkrant lezen. We stellen hier de ziekenhuizen kort voor.

Door de samenwerkings-overeenkomst tussen het O.L.Vrouwziekenhuis in Aalst en de vzw Fusieziekenhuis Heilig Hart Asse/Ninove, die in oktober 2000 werd ondertekend, werd het beddenaantal op 622 gebracht. Het Nieuw Ziekenhuis Ninove werd gesloten en vervolgens door het O.L.Vrouwziekenhuis Aalst omgevormd tot het Medisch Centrum Ninove. Een jaar later volgde dan de definitieve fusie tussen Asse en Aalst. Voortaan bestaat het O.L.Vrouwziekenhuis over drie campussen met een totaal van 844 bedden.
In het O.L.Vrouwziekenhuis werken er ongeveer 2.400 personeelsleden en 280 dokters. Jaarlijks zijn er een 32.000 opnames, de opnames in de dagklinieken niet meegerekend.

Het AZ Sint-Blasius Dendermonde telt 460 'verantwoorde bedden'. Het aantal opnames waarbij de patiënt minimum één nacht in het ziekenhuis verblijft, lag in 2007 met 15.039 opnames lichtjes hoger dan in 2006. Het totaal aantal raadplegingen in 2007 bedroeg 146.197 raadplegingen. Daarvoor stonden 1.005 werknemers en 108 geneesheren in.

De Ronsese kliniek beschikt over 404 bedden. Er is een medisch korps van 94 artsen.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!