Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Open VLD wil uitdoving faciliteiten tegen 1 januari 2019

Straks begint een gemeenteraad die vervroegd is samengereopen door de minderheidspartijen Open VLD en Vlaams Belang. Er staan 18 punten op de agenda. De twee laatste werden ingediend door respectievelijk Vlaams Belang en CD&V. In de twee gevallen gaat het over een motie over de afschaffing van de faciliteiten. De Open VLD heeft intussen ook een amendement ingediend op de tekst van de CD&V. U vindt de tekst hieronder.

Klik op de afbeelding om de tekst beter te kunnen lezen.

Openvldfac1 De partij heeft meteen ook een stappenplan uitgewerkt. Klik door voor meer.

Openvldfac2

Reacties

laat RONSE gerust. Vroeger als Ronse door RONSENAARS goed bestuurd WAS ging alles goed. NU met die ingevoerde ronsenaars of boertjes van buiten Ronse gaat Ronse steeds verder achteruit. Zie de leegstaande winkels en huizen die te koop staan en ZOO ziet men wat RONSE nu nog waard IS

een RONSENAAR  van geboorte op 28 oktober 2008 om 12:09

Ronsenaar, heeft u al eens nagenaag wie de laatste 10 jaar nieuwe winkels ge-opend heeft? Let op uw veralgemeningen met de "Boertjes van buiten Ronse", want het zijn nu nét diegenen die nog initiatief in Ronse nemen en er prive geld investeren. De échte Ronsenaar heeft zijn stad blijkbaar al lang opgegeven zo te zien, want van uit die hoek zie ik weinig projecten in de aard waar u over praat.
Tevens zal u ook met die "Boerkes van buiten Ronse" moeten rekening houden om uw stad terug leefbaar te maken; het zijn namelijk zij die nog in het centrum komen kopen omdat ze koopkracht hebben, en niet negatief over het centrum denken. De échte Ronsenaar koopt niet meer in zijn eigen stad, dat tonen klantenbestanden van het gros van de middenstanders die ik ken.
U bent écht het voorbeeld van hoe men zijn eigen ruiten ingooit. Als uw visie die is om uw stad terug te promoten, dan zijn we nog verder van huis!
Ik denk dat u beter eens in de recente 20 jaar geschiedenis van uw eigen stad teruggaat en kijkt wie het probleem gecreëerd heeft; zonder namen te meoten noemen waren het die "pur sang" Ronsenaars die nu ergens rusten in het Zuiden van Frankrijk nadat ze zichzelf mooi rijk "geboerd" hebben op het probleem van anderen. Ze hebben er zelfs een voetbalstadion naar genoemd.

 Pendelaar, en "Ingevoerde Ronsenaar" op 28 oktober 2008 om 13:39

Ronse is toch altijd tweetalig geweest, waarom alles nu veranderen? Het Frans hebben wij meegekregen met de moedermelk. (s) Echte ronsenaar,geboren en getogen. Pure souche!

 echte ronsenaar op 28 oktober 2008 om 14:52

wablief,
Ronse steeds tweetalig geweest ?
Ronse is steeds Vlaams geweest !!!
Maar door de faciliteiten "denkt" men dat Ronse tweetalig is en soms zelfs franstalig
Wij liggen nog steeds in Oost-Vlaanderen !
Wij Vlamingen, echte Ronsenaars, kennen meer dan onze Vlaamse moedertaal, daar ben ikzelf fier op.

Moeten de franssprekenden weg...neen

Maar er bestaat nog zoiets als taalhoffelijkheid.

Daar hebben we geen taalfaciliteiten voor nodig.


 ikke op 4 november 2008 om 09:49

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!