Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Ronse krijgt een nieuw magazine

Morgenavond wordt in de Joly tijdens een eerste redactievergadering een nieuw blad voor Ronse boven de doopvont gehouden. Hoofdredacteuren Yann Verhellen en Jonathan Jouret houden er een brainstorm over de titel en de inhoud van hun geesteskind. 'Op het programma staat een presentatie waarin we een woordje uitleg geven over het initiatief en de concrete organisatie ervan', zegt Yann. 'Vervolgens gaan we samen even brainstormen en discussiëren over allerlei openstaande topics. Het is een open vergadering en iedereen die wil meewerken, is welkom.'

Het blad-dat-voorlopig-nog-geen-naam-heeft zal driemaandelijks verschijnen en te krijg zijn op populaire Ronsese locaties. Het eerste exemplaar zal tijdens de kerstmarkt aangeboden worden.
'Voor de journalistieke content rekenen we op lokaal talent', aldus de initiatiefnemers. 'Zowel jonge mensen als door de wol geverfde anciens zijn welkom hun bijdrage te leveren. De bedoeling is het geheel inhoudelijk breed in te vullen met een flinke brok cultuur maar daarnaast ook aandacht voor sport, politiek enlifestyle. Naast deze vaste katernen willen we ook plaats reserveren voor opiniestukjes, ronsische poëzie, misschien een Franstalig stukje. Om dit te realiseren, werken we samen met drukker en grafisch vormgever Grafoman.'

Reacties

met alle respect voor het initiatief,maar probeer a.u.b. te schrijven zonder fouten.

 bakato op 31 oktober 2008 om 18:40

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!