Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

De opvangproblemen voor Liesbeth zijn opgelost

Chantal Thijsman heeft na ons artikel van vorige week een oplossing gevonden voor de weekendopvang van haar gehandicapte dochter Liesbeth.

Liesbeth'We hebben veel respons gekregen via mail en langs de telefoon', zegt Chantal. 'Mensen vertellen ons ook dat ze een deel van het persoonlijk assistentiebudget op het einde van het jaar moeten teruggeven omdat ze geen (of onvoldoende) assistentie vonden. Er zijn ook mensen die niet begrijpen dat dergelijke jobs niet ingevuld geraken. Ik was echter ook heel blij dat er een aantal mensen hun diensten aanboden. Zaterdagnamiddag zijn hier twee jonge uit Oudenaarde en Brakel komen kennismaken met Liesbeth. Ze kregen een uurtje uitleg van haar vaste assistente. Sara zit in het zesde jaar Zorg in het KA van Oudenaarde en Ilse heeft een diploma A2 opvoedster maar studeert nog verder voor een A1. Beiden hebben hun kandidatuur intussen bevestigd en we hebben hun weekend-assistentiedagen al vastgelegd voor de komende maanden. Vandaag komt er trouwens nog een derde kandidate, uit Gent kennismaken. Zij studeert verpleegkunde. Ons probleem is dus opgelost.
De gegevens van mensen die hun diensten aanboden maar niet in de buurt van Ronse wonen, heb ik allemaal een antwoordje teruggestuurd en hun gegevens doorgegeven aan de budgethoudersvereniging BOL. Zij weten welke mensen er nog vruchteloos op zoek zijn naar een assistent.'

Dikke merci aan iedereen die reageerde!

(foto David Stockman)

Reacties

Geïnteresseerden voor de job als "persoonlijke assistent" kunnen terecht op de website www.assistentie.net .

U kan er zich kandidaat stellen als persoonlijke assistent of zoeken in de openstaande vacatures van budgethouders.

Voor meer informatie over de job van persoonlijke assistent: aarzel niet om contact op te nemen!

BOL-BUDIV vzw
info@bol-online.be
www.bol-budiv.be
www.assistentie.net
09 / 324 38 77

 Bol-Budiv vzw op 13 november 2008 om 14:14

Dank zij Koen en het Nieuwsblad heeft Liesbethje nu inderdaad weer voldoende weekend-assistenten. Sara, Ilse, Eefje en Steffie kunnen elkaar afwisselen.
Maar jammer genoeg is Liesbeth niet de enige persoon met een handicap én PAB in onze streek die heel moeilijk een assistent vindt.
Dus als er mensen onder jullie zijn die op zoek zijn naar een leuke job (20 u/week) bij een schat van een meisje, 25 jaar en zwaar motorisch gehandicapt (zowel huishoudelijke taken als samen iets gezelligs doen -knutselen, wandelen, winkelen, babbelen-) of studenten die op zaterdagnamiddag met ditzelfde meisje aan vrije-tijds-invulling willen doen, contacteer me maar!
Groetjes!
Chantal, mama van Liesbeth

 Chantal Thijsman op 13 november 2008 om 21:07

Laat een reactie achter


Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!