Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gouden weekends voor Wit-Wit

Kampioenen_witwit_pk_en_bk_2008Twee weekends op rij waren er prijzen te verdienen in de badmintonwereld. Eerst waren er de Provinciale Kampioenschappen voor senioren in Wachtebeke en vorig weekend de Belgische Jeugdkampioenschappen In Kortrijk. Wit-Wit veroverde op het BK jeugd enkele medailles: tweemaal goud, een keer zilver en tweemaal brons.

Flore Belgisch kampioen dubbel en mix
Na de onverwacht snelle uitschakeling in het enkeltornooi zette Flore Vandenhoucke haar topsportstatuut in de verf door Belgisch Kampioen te worden in de twee resterende (dubbel)disciplines. Samen met haar vaste partner Sachi Bhansali werd ze Belgisch Kampioen Dames Dubbel bij de meisjes -15 en aan de zijde van Nick Marcoen werd ze ook Belgisch Kampioen Dubbel Gemengd -15. 

Arno sluit jeugdcategorieën af met zilver
Voor Arno Vandenhoucke waren het de laatste Belgische Kampioenschappen voor de Jeugd. Arno wist zich samen met Valentijn Beckers probleemloos te plaatsen voor de finale van het Heren Dubbel -19. In die finale waren ze net een maatje te klein voor het topduo Matijs Dierickx / Freek Golinski. Voordien was Arno samen met Jelske Snoeck al gesneuveld in de halve finale van het Gemengd Dubbel tegen (alweer) Freek Golinski en Sielke Barrez. Diezelfde Freek had hem in het enkelspel ook al uit de halve finales gehouden... Voor Arno zitten hiermee de jeugdreeksen er op. Hij mag meer dan tevreden terugblikken. Het rijtje Belgische titels doorheen de jaren is indrukwekkend. Het was dit jaar trouwens de eerste keer sinds acht jaar dat Arno zonder een titel naar huis kwam...

Mathieu haalt "brons" in Heren Dubbel -13
De prestaties van Arno en Flore mogen niet doen vergeten dat er nog een Wit-Wit-er actief was op het BK. Mathieu Vanderaspoilden speelde een sterk tornooi en bereikte de kwartfinale in het enkelspel en de halve finale in het dubbelspel bij de jongens -13. Samen met z'n partner Daan Philips moest hij in deze halve finale de duimen leggen voor de topfavorieten (en latere winnaars) Maxime Arnalsteen en Lawrence De Pauw.

En dan waren er ook nog enkele provinciale titels bij de senioren

Christophe en Julien kampioen Heren Dubbel D
Deze twee nieuwe raven uit Wallonië, die sinds kort de weg naar Wit-Wit vonden, lieten meteen van zich horen. Christophe Dusoulier en Julien Foucart pakten onmiddellijk de titel in Heren Dubbel D. Voor beide zal een klassementsstijging niet lang meer op zich laten wachten. Deze mannen zullen zeker brokken maken in de C2 reeksen. 

Erwin en Gregory pakken titel in Heren Dubbel B2
Na winst in de poules stond voor Erwin Huyghe en Gregory Heylens de finale in het Heren Dubbel B2  op het programma. Het niveau in de finale lag duidelijk hoger en Erwin en Gregory hadden het even moeilijk om aan te pikken. Ze keerden mooi terug en pakten uit met meer aanvallend spel om het verschil te maken. Zo gebeurde! Na een heel aangename en sportieve wedstrijd was de titel binnen.

Arno verliest finale HE B1
In het Heren Enkel B1 greep de jeugd de macht. Arno Vandenhoucke won zijn halve finale en stond in de finale tegenover iemand die nog twee jaar jonger was! Na een knappe en spannende wedstrijd trok Arno echter aan het kortste eind en moest hij tevreden zijn met zilver.

Reacties

nen dikke proficiat aan heel de ploeg
en nen beese voor Flore en Arno

 Tati, Jolein,Kaat en Tineke op 12 november 2008 om 20:02

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!