Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Christophe en Anne regeren in het Bommelweekend van 2010

Verkiezingsavond20081Christophe Delusine en Anne Boulaert dragen in 2010 de kroon van koning en koningin van de Bommels. Dat werd vanavond beslist tijdens de verkiezingsavond in het COC. Een bijzondere uitslag aangezien Christophe en Anne als individuele kandidaten deelnamen.

De uitslag na de autopresentatie, vier spelletjes en de SMS stemming zag er als volgt uit:

- Christophe Delusine en Anne Boulaert: 33,10 punten
- het koppel van de Kadeitchiest: 22,47
- het koppel van de Clochardkies: 20,86
- het koppel van de Bollekies: 20,08
- het koppel van de Klevevrienden: 17,17
- het koppel van de Musketiers: 13,98

Alain en Santina werden op het einde van de avond, na de opvoering van hun playback show, gekroond tot Koning en Koningin van het komende feestweekend in 2009.

Toename diefstallen in het centrum

In oktober dertig diefstallen met verzwarende omstandigheden gepleegd, zo blijkt uit het politieverslag van oktober. In september waren het er 21.
Van een inbraak in Eisdale, waar tijdens de vakantie van de bewoners een buit ter waarde van 20.000 euro werd ontvreemd, zijn de minderjarige daders intussen gevat.
Veertien handelszaken kregen ongewenst bezoek. Outletstore Escapade kreeg zelfs twee keer inbrekers over de vloer. Ze stalen telkens grote hoeveelheden merkkledij. De winkel is sindsdien gesloten. Bij een inbraak in het schooltje van Broecke werden geld en ... kinderboeken gestolen.
Ook in het museum Must in de Priesterstraat werd ingebroken. Er werd een kleine geldsom gestolen en de daders spoten een brandblusapparaat leeg op een weefgetouw.

Lees hier het volledige verslag.

Leven en dood

Geboorten
Lambibi Siham
Baert Shirley
Vangermeersch Fébe
Meyfroot Daëlio
El Bouzidi Mohammed
Van Damme Negamis
Platteau Vin
Huwelijken                     
Vertongen Bart & Watthanavech Nutthanun
Overlijdens
Paradis Michel, echtgenoot van Mathys Marina
Pycke Jacques, echtgenoot van Van der Heggen Monique
Durant Lucie, echtgenote van Huylebroeck Gustaaf
Ladrière Madeleine, weduwe van De Bock Ernest
Carlier Léon, echtgenoot van Spileers Annie
Geenens Roger, echtgenoot van Deraedt Jeannette

KA-IPB plaatst Wereld Aidsdag in het vizier

Het Koninklijk Atheneum laat de Wereld Aidsdag niet zo maar voorbijgaan. De leerlingen ontwierpen en verdeelden affiches en flyers en zetten een online-campagne op. Maandag worden op school ook aidslintjes en condooms uitgedeeld. De grote blikvanger is het reuze aidslint dat aan de gevel van de school werd gehangen.

Aidslintka

Coca Cola-kerstman op de Kerstmarkt

Kerstmarkt2008De kerstman brengt Ronse dit jaar een kerstboom uit de tuin van de familie Notebaert uit Saint-Sauveur. Hij wordt de blikvanger voor de kerstmarkt van 19, 20 en 21 december. Op vrijdag krijgt de markt bovendien ook bezoek van de hofleveranciers van de kerstman: Coca-Cola. De Coca-Cola Christmas Exerience Tour 2008 zal de opening van de kerstmarkt opvrolijken en Coca Cola flesjes verkopen ten voordele van de Cliniclowns. De kerstman zet bij die gelegenheid ook zijn woonkamer open voor alle bezoekers.

Waar komen de Ronsese windturbines?

WindturbinesVan 3 december tot 2 maart loopt er een openbaar onderzoek over het ontwerpplan voor de inplanting van windturbines in Oost-Vlaanderen. Ook in Ronse zijn er zones afgebakend. Zo wordt in het oosten van de gemeente de industriezone Klein Frankrijk geviseerd en in het westen de zone tussen de Leuzesesteenweg en de Rozenaaksesteenweg, met uitzondering de zone achter het slachthuis.

In de beschouwingen lezen we echter dat het niet de bedoeling zou zijn om hier grote toestellen te plaatsen aangezien ze het landschap te veel zouden verstoren. Ook op de heuveltoppen van de regio worden ze geweerd. Aangezien die dingen tot 150 meter hoog kunnen zijn, vreest het provinciebestuur dat het formaat van onze 'bergen' helemaal belachelijk zou gemaakt worden.

Hier kan je het volledige dossier inkijken.

Ronsese fietspaden zwaar gebuisd

Martinededeken2Van 9 tot 19 september 2008 heeft de Fietsersbond Ronse met een meetfiets een comfortmeting van de fietspaden uitgevoerd. De resultaten werden net bekendgemaakt. Ze zijn bijzonder ontluisterend voor de 5.746 meter gemeentelijke en de 33.136 meter gewestelijke fietspaden die onze stad rijk is.

Scores voor de gemeentelijke fietspaden
- comfort: 2,1/10
- breedte van het fietspad: 5,7/10
- breedte van de buffer: 6,8/10

Scores voor de provinciale en gewestelijke fietspaden
- comfort: 4,4/10
- breedte van het fietspad: 3,4/10
- breedte van de buffer: 7,9/10

De gedetailleerde resultaten van het onderzoek vind je hier.

'Het is nu aan het Stadsbestuur van Ronse, de gewestelijke en de provinciale overheid om na te gaan hoe ze op korte en middellange termijn het rijcomfort en de veiligheid voor de fietsers kunnen
verbeteren', concludeert voorzitter Martine De Deken van de Ronsese Fietsersbond. 'Dan kan Ronse verder uitgroeien tot een populaire uitvalsbasis voor schitterende fietstochten ‘midden in de groene heuvels’.

(foto David Stockman)

Bescherm de Ronsese cafés: UPDATE

GrotemarktIn tegenstelling tot wat we deze ochtend meldden is het niet het stadsbestuur maar minister Dirk Van Mechelen die drie Ronsese cafés wil beschermen. De stad Ronse is enkel verplicht de lijst met beschermde onroerende goederen bij te houden. De Harmonie (die op de oude postkaart vanachter de obilisk komt piepen), de Local Unique en The Tower maken deel uit van een thematische beschermingscampagne van jongere monumenten. De minister liet de 33 kandidaat-monomenten alvast omschrijven in afwachting dat ze echt beschermd zijn. We laten je even meelezen. Kan je voortaan, als je te lang aan de toog bent blijven hangen, thuis uitleggen dat je de kunsthistorische aspecten van de etablissementen hebt bestudeerd.

Lees verder

Kerstkaartjes van kinderen, voor zieke Ronsese kinderen

KiwaniskrtKiwanis Ronse heeft in de aanloop van de kerstmarkt 2008 een tekenwedstrijd georganiseerd bij de Ronsese kinderen. 1.200 kinderen namen aan de wedstrijd deel. Een jury selecteerde twaalf tekeningen die op kerstkaartjes werden afgedrukt en in de aanloop naar de eindejaarsfeesten worden verkocht aan 10 euro.
De opbrengst gaat naar Kiwanispop-actie die een jaargeelden werd geïntroduceerd in het Ronsese ziekenhuis.

KiwanispopKiwanis liet een lappenpop maken die door het verplegend personeel wordt overhandigd aan jonge patiënten. De Kiwanispop wordt gegeven aan kinderen die een medische behandeling of een operatie moeten ondergaan. Ze bevinden zich in een voor hen onbekende omgeving, zijn bang voor wat hen te wachten staat of hebben behoefte aan een speeltje om hun eventuele ziekenhuisverblijf aangenamer te maken. De pop is een kameraadje dat meegenomen kan worden tijdens de radiografie, in de scanner en zelfs in de operatiekamer.
Ieder kind kan de pop naar eigen smaak kleuren en als vriendje bijhouden, zodat het ziekenhuisverblijf alvast aangenamer is. De pop kan ook kinderen die via de spoedopname binnengebracht worden een comfortabeler gevoel geven. Volgens artsen en ziekenhuispersoneel laten kinderen gemakkelijker bloed prikken of hechtingen aanbrengen. Kiwanis wil een animatiefilm maken om het gebruik van de pop beter te verspreiden.

Verkoopadressen vind je hierna.

Lees verder

Stad wil drie cafés beschermen

HarmonieintHet stadsbestuur wil de drie cafés opnemen op de lijst van 'voor bescherming vatbare monumenten, stads- en dorpsgezichten. Het gaat om de Harmonie (foto) en de Local Unique op de Markt en The Tower op de Klein Markt. Telkens gaat het om zowel de gevel als het interieur van de afspanningen.

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!