Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Verse medailleregen bij de Vrije Zwemmers Ronse

De Oost-Vlaamse FROS Kampioenschappen was opnieuw een belangrijke afspraak voor de Vrije Zwemmers Ronse. In totaal keerde de succesvolle ploeg terug met niet minder dan 17 Oost-Vlaamse titels uit het Gentse Stropzwembad. Met opnieuw enkele opmerkelijke prestaties.

Vrouw van de wedstrijd voor VZR was Lynn Viville. Na een zware trainingsperiode en combinatie met hogere studies, legde ze opnieuw het vuur aan de schenen van jongere zus Ellen Viville. Dit had enkele ongelooflijk spannende wedstrijden als resultaat. Met vijf titels op vijf wedstrijden, zwom Lynn een perfecte reeks. Ellen nam een voorbeeld aan die reeks met vier gouden medailles op vier wedstrijden. Marie-Aline Mattelin zette haar sterke reeks verder en trad binnen in de Hall of Fame van VZR door als vijfde zwemster onder de 1’10” te duiken op de 100m vrije slag. Joke Deruyck had te kampen met een ijzersterk Lynn, maar nam voor VZR toch viermaal de tweede plaats.

Onze allerjongsten staken duidelijk wat op van al die knalprestaties. Landerie Sylke en Yana Viville zwommen enkel maar persoonlijke records. Yana werd bovendien Oost-Vlaams kampioen op de 50m vrij en Sylke won het zilver tijdens de 50m rug. Van Den Driessche Justine verbrak al haar persoonlijke records en won driemaal een zilveren plak. Baillu Laura en Carpentier Fien gingen elk met een Oost-Vlaamse titel naar huis. Florent Baillu won tenslotte nog knap een zilveren en bronzen medaille.

Met nog een wedstrijd op het programma in 2008, kijkt VZR tevreden terug op het afgelopen jaar. “We hebben er een uiterst succesvol jaar opzitten. Onze VZR-damesploeg brak record na record met als kers op de taart twee bondsrecords. Onze allerjongsten genoten dankzij onze sportieve medewerking met MEGA Gent van de meest moderne trainingsmethodes. We merken nu reeds een duidelijk verschil op het vlak van techniek bij onze zwemmertjes uit de Dolfijne Zwemschool. En 2009 wordt nog succesvoller”, zo blikt voorzitter Cyr Provost tevreden terug op 2008. Meer info over de Vrije Zwemmers Ronse is te vinden op 055/21.25.38 of www.vzr.be

Reacties

Prachtig gezwommen ! Proficiat aan alle deelnemers en doe zo verder.
Groetjes aan allen
Een trainer op rust
Stef

 stef op 21 november 2008 om 13:11

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!