Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Herwaardering Malanderpark

Att49833 Het Malanderpark van de beroemde Belgische tuinarchitect René Péchère krijgt een grondige opfrisbeurt. Met zijn unieke ligging en uitzicht moet dit park (opnieuw) één van de paradepaardjes van Ronse worden. Voor het moment zijn vijf architectenbureau's geselecteerd. Het gaat om vier Belgische kandidaten en één Nederlandse. Meer nieuws volgt in juni, wanneer ze hun voorstellen moeten verdedigen en één van hen gekozen wordt.

Reacties

Gaan diezelfde kandidaten dan ook eens hun advies geven over de site Villa Carpentier, de unieke integratie van Horta's visie in het wijdse landschap, en hoe dit "verkracht" gaat worden door de plannen van het stadsbestuur om de industriezone pal voor dit uniek stuk erfgoed uit te breiden?
Of wordt dat weer iets om binnen 20 jaar over te kankeren hoe mooi het wel allemaal was en we belastingsgeld gaan verkwisten om het weer in ere te herstellen?

Think before you act!

Realist op 23 februari 2009 om 09:17

Hopelijk doen ze ook iets aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel, want daarmee begint én eindigt een paradepaardje...

 Sandra op 23 februari 2009 om 15:00

Dat is nu net de bedoeling om vanuit die ivoren toren neer te kijken; van zo hoog zie je dat allemaal niet zo in detail. Schuune van verre, moa verre van schuune! Tuupe de put in!

TriO op 23 februari 2009 om 15:46

Laat een reactie achter


Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!