Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde

De gruwelijke steekpartij in Dendermonde heeft het hele land diep aangeslagen. Wie haalt het in z’n hoofd om de onschuld zelf aan te vallen? Waarom moesten twee baby’s en hun verzorgster het leven laten? Overal gaven mensen blijk van hun afschuw, medeleven en ook angst. Tijdens de hele storm waren er echter mensen die het hoofd koel moesten houden. Zo zal je maar het hoofd van een kinderdagverblijf geweest zijn. Ronse Blogt sprak met één van hen: Luc Wemel, adjunct-directeur van Kinderverblijf Koningin Fabiola te Ronse.

IMG_1124

Zonder echte afspraak meld ik me aan. Ik word doorverwezen naar de directie. Een wat zenuwachtig geworden Luc Wemel staat me te woord. Ik vraag of ik het gesprek mag opnemen, maar hij aarzelt. We maken eerst kennis. Ik vertel over mijn nieuwe werk voor Ronse Blogt. Wanneer het ijs gebroken lijkt, mag de tape aan. Hier is zijn verhaal.

“Ik was bezig met wat studiewerk in m’n bureau. We hoorden het nieuws om 11 uur, de bewuste vrijdag, toen de eerste feiten bekend geraakten. Mijn eerste reactie was ‘geschokt’. Hoe kan dit gebeuren? Kinderdagverblijven zijn normaal gezien vrij toegankelijk. Gevangenissen zijn het inderdaad niet. We voelden ons heel erg betrokken bij de situatie. We willen onze oprechte Christelijke deelneming betuigen ten aanzien van de betrokken slachtoffers en de beproefde families. We voelen ons sterk verbonden met alle medewerkers van het collega-kinderdagverblijf te Dendermonde en we wensen hen heel veel moed en sterkte toe in deze moeilijke tijden.

We hebben ook onze eigen medewerkers erop aangesproken. Zij vonden het onbegrijpelijk en we hebben hen samengebracht in onze vergaderzaal, met hen gesprekken gehad en hun emoties laten ventileren. Er was vooral medeleven en ongeloof, verbijstering, de genante gedachte: hopelijk gebeurt het nooit bij ons.”

In dit kinderdagverblijf heeft alleen het personeel een badge waarmee ze de verschillende deuren kunnen openen. De gruwel van Dendermonde is voor hen een nieuwe aanleiding om hun veiligheidsbeleid te evalueren. Maar het ondenkbare kunnen ook zij niet uitsluiten.

In het naar buiten gaan hoorde ik een peuter kraaien van plezier op de arm van z’n verzorgster, ik zag een tevreden vader zijn baby vastgespen in de Maxicosy en ik dacht aan die vrolijke kinderjaren vol zon, liefde en vrijheid van zorgen.

Reacties

Ook wij waren geschokt door de gruwel in het kinderdagverblijf fabeltjesland en met ons waarschijnlijk nog vele ouders.Wat is er toch met onze wereld? We denken steeds dat het ons niet kan overkomen , een ver van mijn bed show. Dit gebeurt toch maar juist in Amerika? Nee iedereen moet tegenwoordig op zijn hoede zijn, jong of oud, jongen of meisje. Het gevaar loert om de hoek. Moeten wij voortaan onze kinderen opsluiten?

 carpentier marinette op 3 februari 2009 om 13:21

Laat een reactie achter


Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!