Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Records voor VZR in Bonn en Gent

De Vrije Zwemmers Ronse beleefden vorig weekend mooie succesmomenten in Gent en het Duitse Bonn. Het eerste wedstrijdweekend leverde drie VZR-Records op en vijf VZR-leeftijdsrecords.

IMG_1142

Jugendschwimmfest

Het Internationale Jugendschwimmfest in Bonn staat hoog aangeschreven. Via de samenwerking tussen MEGA Gent en de Vrije Zwemmers Ronse, behaalde Ellen een verdiende selectie voor deze meeting. Ze bevestigde in Bonn dat ze deze meer dan waard was door opnieuw haar beste niveau te behalen. Zo  schreef ze niet minder dan drie clubrecords op haar naam. Op het koninginnenummer – 100m vrij – verbrak ze haar eigen clubrecord tot 1.04.47. Op de 200m vrije slag zette ze die positieve lijn door en tikte ze aan na 2.20.57, ofwel een verbetering van bijna een seconde. Tenslotte zwom ze ook tijdens de 100m rugslag naar een nieuwe toptijd.

 

Beker Oost-Vlaanderen

In Gent stond dan weer een delegatie van de Vrije Zwemmers aan de start. Ondanks een moeilijke voorbereiding met weinig zwemwater, konden de Vrije Zwemmers toch genieten van enkele mooie prestaties. Zo werd Lynn Viville geïnspireerd door de records van jongere zus Ellen. Zowel op de 100m vrij als vlinderslag noteerde Lynn een mooi clubrecord. Carpentier Fien zwom een sterke 100m vrij en werd beloond met een gouden plak. Marie-Aline Mattelin en Joke Deruyck gingen er dan weer hard tegenaan bij de kadetten en juniors. Samen palmden ze alle gouden medailles in. Tijdens de aflossingen 4x100m schoolslag en vrije slag, haalden de VZR dames resp. nog het zilver en het goud mee naar huis.

Reacties

Laat een reactie achter


Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!