Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Ronse groeit

Elk jaar wordt rond deze tijd een overzicht van de bevolkingscijfers van Ronse openbaar gemaakt. En wat blijkt? Ook dit jaar zijn er meer Ronsenaars bijgekomen. Er zijn meer kindjes geboren dan er mensen overleden zijn: 78, meer Belgen vestigden zich in Ronse dan er vertrokken zijn: 95 en het buitenland leverde ons netto nog eens 132 nieuwelingen op. Ronse telt nu 24 874 inwoners, vorig jaar waren dat er nog 24 633. Wist je dat Ronse ook 1 Jamaicaanse telt?

Reacties

wablief nog maar eens 132 erbij zijn er nog niet genoeg soms weet ik niet meer of ik nog in ronse ben en hebben ze al werk en spreken ze al nederlands? van wat leven ze .en wij maar betalen .mensen worden het meer dan beu ,wacht maar tot het nog eens kiezing is

 ronsenaar op 20 februari 2009 om 16:39

bedankt voor de info , waar kunnen we dat lezen? groeten

 choetah op 22 februari 2009 om 22:52

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!