Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wie tapt de beste pint van Ronse?

Er is niets op de televisie, je bent uitgekeken op de muren van je huis, je hebt zin in gezelschap. Wat kan de Ronsenaar dan beter doen dan de deur uit te gaan, op weg naar één van de vele cafeetjes die de stad rijk is.

Maar waar laaft de Ronsenaar het beste de dorst? Ronse Blogt daagt de horeca van Ronse uit: wie tapt de beste pint van Ronse?

De eerste zaak die deze uitdaging aanging, was Lounge Café Joly. Brasserie De Harmonie bindt met hen de strijd aan. Hier is hun verdediging.

IMG_1143 

IMG_1144

"Dit is de beste pint van Ronse, eerst en voor al omdat het Stella is. Dat maakt ons niet specialer dan andere café's, maar wij zorgen er wel voor dat iedereen goed kan tappen. We hebben een zeer goede, vlotte bediening. Je kan hier ook altijd terecht, we hebben geen sluitingsdag. We zijn bijna enkel gesloten om te kuisen. In de week zijn we alle dagen open om 10 uur, de zaterdag en de woensdag zelfs om 7.30u. voor de markt.

We zijn vooral een trefpunt, we hebben een heel breed publiek: 's morgens oudere mensen, 's middags zakenlui, 's avonds zowat iedereen. In het weekend staan ze hier op de tafels te dansen. Eigenlijk is er hier altijd veel ambiance in het weekend. En 's morgens gaat het weer zijn gewone gangetje met koffie en kranten. Dat is telkens een heel ander leven. Er hangt hier een familiale sfeer, iedereen kent iedereen.

Het interieur is meer dan 100 jaar oud. Het is altijd café geweest. Vroeger was het van de blauwen, vandaar de jachttaferelen op de faillances. Dat straalde rijkdom uit in die tijd. Het enige dat ze hier ooit veranderd hebben is de toog. Vroeger stond hier een heel kleintje. Voor de rest is het hier heel authentiek.

IMG_1145 We hebben geen specialiteiten. We proberen gewone dingen te serveren om altijd een snelle bediening te kunnen geven. In het weekend kunnen we dat anders toch niet verzorgen. We willen gewone dingen geven, maar goede dingen.

Van activiteiten geven we veel party's, zeker bij verlengde weekends, Pasen enzo. De laatste was een nieuwjaarsreceptie. Het café zit dan bomvol. We geven iedereen gratis toastjes, met cava, vanalles. Iedereen heeft de ganse dag doorgefeest tot 's morgens vroeg. Soms komen er ook bekenden, bijvoorbeeld Thomas De Soete, Regi, Zora als DJ, Kamagurka die boven komt optreden, Freddy de Vadder is hier al geweest. Een ninties party hebben we gehad. Elk jaar is er een heel grote halloweenfuif en dan wordt alles hier versierd. Zeker om de maand is er zoiets te doen."

Ronse Blogt viel wel te veleiden door de blonde charmes van de cafébazin, de uitstekend getapte pint en de geschiedenis, die hier zowat uit de muren straalt. Maar is dit nu echt het beste dat Ronse te bieden heeft? Ronsenaars die hun kandidaat willen voorstellen, kunnen dat met een eenvoudige e-mail.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!