Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wie tapt de beste pint van Ronse?

Er is niets op de televisie, je bent uitgekeken op de muren van je huis, je hebt zin in gezelschap.Wat kan de Ronsenaar dan beter doen dan de deur uit te gaan, op weg naar één van de vele cafeetjes die de stad rijk is?

Maar waar laaft de Ronsenaar het beste de dorst? Ronse Blogt daagt de horeca van Ronse uit: wie tapt de beste pint van Ronse?

De eerste zaak die deze uitdaging durfde aangaan was Lounge Café Joly in de Zuidstraat 5. Lees verder voor hun verdediging.

IMG_1128

IMG_1127“Lounge Café Joly tapt luxebier: Carlsberg, probably the best beer in the World! En voor Carlsberg zijn wij de exclusieve zaak in Ronse. Alle personeel volgt een tapcursus. De installatie is nieuw, want het is een nieuwe zaak en om de vier weken krijgt ze een onderhoudsbeurt.

Wat je hier kan drinken en nergens anders zijn onze lekkere cocktails. De koningin onder hen is de ‘Vol de nuit’ (Baileys, Cointrau en slagroom).

Naar de Joly moet je gaan voor de rust. Het is rustige muziek, mooie muziek en ze staat nooit te luid, ook niet de vrijdag of de zaterdag. Andere troeven zijn het interieur, het gebouw en het terras voor in de zomer. Af en toe zijn er feestelijkheden en activiteiten. Vorig weekend was er bijvoorbeeld ‘5 jaar Joly’, toen hebben we een party gegeven. Om de twee, drie maanden is er een disco-party. Met de kerstmarkt hebben we altijd een weekendje met oesters, zalm en paté, met een glaasje champagne bij.”  IMG_1129

Ronse Blogt kan niet ontkennen dat we een gezellige avond hebben gehad. De drankjes hebben gesmaakt, de bediening was vriendelijk en onze stoel zacht. Maar was dit nu het beste dat Ronse te bieden heeft?

Ronsenaars die hun kandidaat naar voor willen dragen, kunnen dat doen via onderstaand e-mailadres, dan brengen wij een bezoekje!

De beste pint van Ronse

Reacties

Laat een reactie achter


Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!