Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

David Van Bouwel in Parijs

L_f39298e94181489baeae036cb5cf07c3 Dat de muziekacademie van Ronse een meer dan behoorlijk niveau heeft, is bij de meeste Ronsenaars wel bekend. Door hun leraar David Van Bouwel weten ze dat nu ook in Parijs. Even terug componeerde hij er de muziek voor de fashionshow van Francisco Van Benthum.

Meer op volgende links: Filmpje défilé en My Space David.

Jo Lemaire komt naar Ronse

Jo_Lemaire_unevieunevoixZaterdag 14 februari doet Jo Lemaire onze stad aan in het kader van haar tournee 'Une vie/une voix!' Ze wordt ontvangen in CC De Brouwerij - de Stedelijke Academie, Zuidstraat 19, om 20u.

Lees meer op volgende link: Jo Lemaire komt naar Ronse

Wie nu nog niet wakker is, heeft dit nodig

Ronsenaar Ivo Maes heeft de geschikte manier gevonden om wakker te worden.

Milow uitverkocht

Ayo. Als u nog geen tickets had voor Milow die volgende week vrijdag naar Ronse komt dan zal u zich moeten tevreden stellen met onderstaand filmpje. Vandaag gingen de laatste kaartjes de deur uit.

De Recupboys in actie

De Recupboys Arno en Yves, Wout, Bram en Yves en Sam en Ivo gaven een optreden in de Academie en dit is het resultaat.

STEM voor het half Ronsische 'Oui je t'aime'

DerekvisDe eerste single Oui je t'aime uit singer-songwriter Dereks nieuwe cd Ca va mon ami is een hit op Radio 1. En daar zit Ronsenaar Yves Meersschaert (rechts) alweer voor veel tussen. Al vijftien jaar staat/zit hij aan de zijde van Derek in tal van muziekprojecten. Behalve meespelen in de live-band heeft hij de nieuwe cd ook geproduced.

Ava_2Hieronder kan je het schitterende liedje beluisteren dat al een paar weken in het Radio 1-programma Vox staat. Het muziekprogramma wordt elke week samengesteld door de luisteraar. U kan hier uw stem uitbrengen. Doen! 

(foto Jo Clauwaert)

Toon op Toon zong in de maneschijn

ToonoptoonMet de 'Blue Moon concerten' van vorige weekend wilde het Ronsisch gemengd koor Toon op Toon een nieuwe weg inslaan.  Toon op Toon gaf twee sfeervolle, romantische concerten met een heel eigen formule.  De pas gerenoveerde zaal 't Kapittel werd voor de gelegenheid in kaarslicht gehuld.  Het publiek kon aan tafels plaatsnemen, om bij een aperitiefje te luisteren naar de frisse en soms swingende muziek, losjes geïnspireerd op het valentijnsthema.  De muziek werd visueel aangevuld met passende projecties.  Het geheel werd luchtig aan elkaar gepraat door de Muppets Miss Piggy en Waldorf, gespeeld door acteurs van de toneelgroep 't Podium.  Tijdens de pauze kon men vers gemaakte paella nuttigen.  Dat de formule aansloeg, mocht blijken uit de talrijke opkomst.

Lees verder

Dieter Spileers in halve finale Eurosong

DieterEurosongEen week nadat Guillaume Devos de finale van Steracteur Sterartiest haalde, drijft er alweer een Ronsenaar boven in een liedjeswedstrijd. Aandachtige kijkers van Eurosong konden daarnet immers meemaken hoe Dieter Spileers zich als gezonde jonge adonis in de achtergrond van Tanja Dexters op Griekse wijze naar de halve finale zoende. De voltallige jury, met in het bijzonder coryfee Katrina Leskanich - voorheen Waves - was erdoor in de wolken. De Eén-kijker sms'te Tanja en Dieter vervolgens naar de halve finale. Op zondag 24 februari of 2 maart weten we of hij even goed doet als Guillaume.

Dieter studeerde vorig jaar af aan de musicalafdeling van het Brusselse consevatorium.

Stem en hou Guillaume in Steracteur-Sterartiest

Guillaume_2Voor de tweede maal in de voorrondes van het Eén-programma Steracteur-Sterartiest is onze stadsgenoot Guillaume Devos op de strafbank terechtgekomen. Samen met zijn collega Daisy Thys is hij nu afhankelijk van de steun van zijn supporters om aanstaande vrijdag in de wedstrijd te blijven. Op voorwaarde dat Guillaume voortaan tijdens de uitzending durft zeggen dat hij Ronsenaar is in plaats van nietszeggend te verwijzen naar 'daar waar ik vandaan kom' willen we graag gevolg geven aan zijn smeekbede. Hij hoeft er zelfs zijn broek niet voor af te steken, zoals hij zaterdagochtend tijdens de Bommelceremonie voor het stadhuis nochtans dreigde te doen.

Wie de uitzending vorige vrijdag gemist heeft en zich wil vergewissen van Guillaumes zangtalent vooraleer 0,50 euro aan een stem te besteden, kan hieronder de beelden nog eens bekijken. Stemmen doe je door 'Guillaume' te sms'en naar 3470 of te bellen naar 0905 563 13.

(foto VRT)

Luc De Vos zingt lofzang op Muziekbos

LucdevosNiet alleen vanavond maar ook morgen worden de schijnwerpers van 1.000 Zonnen en Garnalen op de Hermesstad gericht. Naar aanleiding van De Provincieshow, waarin muzikaal talent het vanaf volgende week tegen elkaar opneemt, zingt Luc De Vos in het vakantiemagazine morgen de lof van ons Muziekbos. De jonge god is coach van het Oost-Vlaamse team en ziet in ons muzikaal bos een gunstig teken...

Vanavond om 19.30 uur kijken naar het verslag van de fiets- en wandeltocht van gisteren.

(foto Pol De Wilde)

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!