Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Ronsenaar in... het land van Mickey Mouse

Geraldine2Ronsenaar Geraldine Vandercammen volgde haar Portugese chérie Carlos een zestal jaar geleden richting Frankrijk. Na een paar tussenstops zijn ze met hun twee kinderen uiteindelijk in de Franse hoofdstad beland. En dan moet je met twee prinsessen ooit een keer naar Eurodisney.

Lees verder

Ronsenaar in... de stoomboot

KatrienvdkjeroenKatrien Vanderkimpen verhuisde tien jaar geleden naar Nederland. Haar man Ron achterna. Ze wonen in Eemnes, in het Gooi, op ongeveer drie kilometer van Hilversum. Ze telt samen met haar kinderen af naar 6 december.

Lees verder

Ronsenaar in... Eemnes

KvdkKatrien Vanderkimpen verhuisde tien jaar geleden naar Nederland. Haar man Ron achterna. Ze wonen in Eemnes, in het Gooi, op ongeveer drie kilometer van Hilversum. Ze brandt van verlangen om de eerste indrukken van het nieuwe schooljaar met u te delen.

Lees verder

Komt dat zien: Geraldine

Trompettes2Geraldie Vandercamme heeft Avignon blijkbaar overleefd en neemt de theaterdraad weer op in Parijs.

Het festival van Avignon is al meer dan een maand achter de rug maar ik denk er nog alle dagen aan.  Wat een toffe ervaring.  Niet evident op het eerste zicht om als compleet anoniem gezelschap een zaal elke dag te vullen..  Avignon wil zeggen: elke dag spelen, maar ook elke dag flyers uitdelen en paraderen (wat concreet wil zeggen dat we in de straten van Avignon ons stuk gingen ‘verkopen’ en daarvoor hadden we een mini-trailer gemaakt die we live uitvoerden).  Het viel enorm mee.  We haalden een gemiddelde van 35 toeschouwers per dag, wat niet slecht is als je berekent dat het gemiddelde acht toeschouwers per spektakel is.  En we maakten ook niet deel uit van de toneelstukken die moesten stoppen omdat er helemaal geen volk was of omdat de equipe uiteen viel.  Dus ‘le bilan est positif’!  Ik wou dat ik volgend jaar terug kon...

Ondertussen zijn we in Parijs alweer van start gegaan met Les trompettes de la mort van Tilly, stuk dat we in april en mei 5 weken speelden in le Bouffon theater.  Onze locatie is deze keer Le petit hebertot naast Le grand hebertot waar Jean-Marie Bigard Clérambard speelt.  Het is een mooie zaal met 110 plaatsen. 
Voor wie zin heeft: nog tot 12 oktober elke dag (behalve de maandag) om 21 u en de zondag om 16 u.

Geraldine

Ronsenaar in ... Eemnes

Kvdk_2Katrien Vanderkimpen verhuisde tien jaar geleden naar Nederland. Haar man Ron achterna. Ze wonen in Eemnes, in het Gooi, op ongeveer drie kilometer van Hilversum. Ze brandt van verlangen om de eerste indrukken van het nieuwe schooljaar met u te delen.

Lees verder

Ronsenaar in... Orlando

AnnemiedebleekerAnnemie De Bleeker woonde tot haar 16de in Nukerke en verhuisde dan naar Ronse. In 1992 rende ze de liefde echter achtena en die kon blijkbaar heel ver lopen: tot in New York. Daar woonde ze tot 1998, waarna ze voor een korte periode terug naar dit dal kwam. In januari 2001 keerde ze terug naar de States. Naar Orlando, niet de liefde maar de zon achterna. 'And I think I’m here to stay this time!', zegt ze. Al bloggend blijft ze een beetje Ronsenaar.

Lees verder

Ronsenaar in... Avignon

Geraldine Vandercammen maakt de komende weken het Festival van Avignon onveilig. Ronse Blogt zit op de eerste rij.

Proloog

Avignon1_3 Ca y est!  Na een heel jaar repeteren voor ons stuk Le pacte, zijn we twee dagen geleden gearriveerd in ‘la cité des papes‘. Avignon verandert ieder jaar gedurende een maand in een groot speeltheater. Avignon, dat is een 100-tal podia (echte theaters, omgebouwde schoolklassen, abdijen, ...), 957 troepen, 830 toneelstukken. Intra muros is de stad volgekleefd met affiches, op wegwijzers, op muren, lantaarnpalen en alles wat een affiche kan dragen. Er blijft geen enkel kaal plekje meer over.    
Gisteren hebben we kennis gemaakt met ‘ons’ théâtre Golovine waar we elke dag om 13.15 uur spelen. In dit theater beginnen de voorstellingen al om 10.30 uur.  De laatste staat om 22.10 uur geprogrammeerd.   Acht voorstellingen die elkaar in een speedtempo opvolgen. Wij worden om 15.15 uur op de hielen gezeten door Pascal Duquenne (bekend van Le huitième jour met Daniël Auteuil) in Différents duos différents van Amandine Voiron. Iedere compagnie krijgt de scène ongeveer twee uur waarin naast het spelen, ook het décor moet op- en afgebouwd worden.
Vandaag hebben we de techniek geregeld, licht- en geluidtoestanden, in- en uitgang op scène van de acteurs ‘à cour’ of ‘à jardin’, loges geïnstalleerd.
Straks nog een italienne (tekstrepetitie) en daarna vergadering met de hele ‘troupe’.  Morgen, générale repetitie met alle toneelverenigingen van ons theater en dan gaat donderdag officieel het festival van Avignon editie 2008 van start!

Wordt vervolgd...

Geraldine

Geraldine op het Festival van Avignon

We hebben een tip voor wie de komende weken vakantie viert in de buurt van Avignon. Ronsenaar in het buitenland Geraldine Vandercammen en tien collega-acteurs slaan daar vanaf donderdag tot en met 2 augustus hun tenten op naar aanleiding van het festival van Avignon. Geraldine speelt de rol van Madame Allen in Le Pacte. Alle info vindt u op de flyer. Als u gaat kijken, moet u wel beloven om ons te laten weten wat u ervan vond. Geraldine zal hier de komende weken trouwens zelf ook geregeld een Brief uit de Provence posten. Voor de geur van lavendel en de smaak van zongedroogde tomaten zal je zelf moeten zorgen.

Pacte_avignon_20081

Lees verder

Ronsenaar in... Parijs

Trompettes2Geraldine Vandercammen beleeft vandaag een beetje een gespleten dag. Haar toneelstuk Les trompettes de la mort oogst successen maar haar papa kan er niet meer bij zijn. Althans fysiek niet.

Lees verder

Ronsenaar in première in Parijs

GeraldineOnze Ronsenaar in het buitenland Geraldine Vandercammen, maar je mag ook Brandao zeggen, gaat vanavond in Parijs in première met Les trompettes de la mort. Het moet tenslotte niet altijd Tavi in het paradijs zijn op de planken van de Kristen Volksbond. Voor wie ze wil gaan bekijken, de voorstellingen lopen nog tot 17 mei in het Bouffon Théatre in de Rue de Meaux. De merde!Flytrompettesrecto1

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!