Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Burgemeester Dupont ziet dood voor ogen

Dupontsp2Boma_2Burgemeester Luc Dupont zag gisteren de dood voor ogen op de Klijpe. Naar verluidt viel het uitzicht best mee. De eerste burger van onze stad wierp zich met een ware doodsverachting uit het helmgat van de Klijpekerk naar aanleiding van de Midsummerfeesten aldaar. Het moet gezegd dat tussen hem en zijn gewis overlijden een koordje hing dat door de profs van The Outsider was vastgemaakt.

Omdat ze op de Klijpe de voorbije dagen allemaal in een Schotse rok rondhosten, wou ook Balthazar Boma in het gepaste outfit zijn acte de présence geven. Ook hij liet de schatkamer onder zijn kilt vakkundig inpakken in een veiligheidsgordel en sprong van 38 meter hoog richting moeder aarde. En we kunnen iedereen geruststellen: u heeft de laatste aflevering van FC De Kampioenen nog niet gehad...

Hieronder kan u nog een impressie bekijken van de Highland Games...

(foto's: Milo Van Driessche)

Burgemeester springt dood tegemoet

KiltBurgemeester Luc Dupont zal op woensdag 15 augustus om 13.30 uur als eerste de deathride vanop de toren van de Klijpekerk proberen te overleven. Een sprong in het ongewisse vanop 50 meter hoogte. Zijn collega Etienne Vercruysse, die De Klijpe ruilde voor Zingem zal hem op de voet volgen. We vermoeden dat de belangstelling vanuit de oppositie groot zal zijn.

De dodensprong is een van de activiteiten in het kader van de derde Klijpe Midsummerfeesten, die dit jaar in het teken staan van Schotland. Op zaterdag 11 augustus is er een Scottish Evening waarvoor nog slechts dertig kaarten beschikbaar zijn. Echte mannen in een kilt en zonder onderbroek doen echter mee aan de Highlandgames. Tien ploegen zijn ingeschreven. Ze zullen hun meesterschap moeten bewijzen in disciplines als Barrel Run, Farmers Walk, Weight Throw, Hammer Throw en Tossing the Caber.

Kaarten en info bij: Carine Voet: carinevoet@versateladsl.be (0477/ 375.482, in de namiddag) of
Gerda Symoens: gerdasymoens@pandora.be (0472/513.744)

(foto: Goed vasthouden zal de boodschap zijn op 15 augustus.)

Miss-kandidate op hoogtestage in Ronse

TessaDe 20-jarige Tessa Dockers uit Ledeberg komt op donderdag 9 augustus op hoogtestage naar Ronse om zich voor te bereiden op de verkiezing van Miss Belgian Beauty. Dat heeft uiteraard met onze heuvels en ons goed karakter te maken maar nog iets meer met Donaat Deriemaeker, die ze heeft aangezocht om haar te coachen naar het succes.

Tessa3Donaat wil zijn poulain niet onvoorbereid de slangenkuil van het missleven insturen. Hij heeft zich vast voorgenomen om haar vooral voor te bereiden op het vragenrondje over de actualiteit, het ware leven in het bijzonder en de brede interessesferen in het algemeen waaraan de jury de schone zal onderwerpen tijdens de verkiezing dit najaar. Donaat stelt zelf een oefenjury samen waar ook u deel van kan uitmaken. U moet ons daar dan wel van overtuigen door vijf beenharde vragen te verzinnen voor Tessa. De winnaars mogen haar op 9 augustus dan persoonlijk op de rooster komen leggen. Yummie!

Uw vragenlijstje post u bij wijze van reactie op dit bericht of mailt u naar koen.lauwereyns@nieuwsblad.be. U mag al beginnen te dromen van de kus die u bij wijze van beloning zal ontvangen. Van Tessa of Donaat, naargelang uw voorkeuren.

Nog dit voor uw inspiratie. Tessa houdt uiteraard van paardrijden, spreekt vier talen, haar favoriete parfum is Polo Blue van Ralph Lauren, ze wil nog voor geen miljoen euro naakt poseren want ze vindt dat innerlijke schoonheid het uiterlijk doet stralen. Als u meer research wil verrichten, moet u gewoon hier klikken.

Ronse hield Leeuw aan de gocartketting

Gocart_031Vlamingen die hun hoogdag doorgaans vieren met synchroon gewimpel met een zwart beest waren gisteren in Ronse aan het verkeerde adres. De werkgroep Vlaanderen Feest organiseerde dit keer eens iets leuks: een gocartrace voor verenigingen. Er kwamen er tien opdagen. Veel te weinig, want dit initiatief heeft potentie in zich en kan de komende jaren uitgroeien tot een blijver. Wie er niet bij was had ongelijk.

De start werd gegeven door een meneer op hoog niveau, die zich voor de gelegenheid in de Belgische kleuren had gehesen. Hoera voor zoveel rebellie, hoera voor zoveel relativering. Eén team viel na de eerste ronde af omdat hun vehikel het op het strijdveld had begeven. Dat was ook ongeveer het ogenblik waarop het gros van de teams in het snotje kregen dat deze competitie enige fysiek veronderstelde. Er waren echter anderhalf uur rondjesdraaien vol te maken. Zonder het djembebandje dat het tempo wat kwam opdrijven was het velen niet gelukt. De Joybikers wonnen de race (of wat had u gedacht?) voor badmintonclub Wit-wit en de Marnixring.

Hier kan u foto's bekijken van gisteravond of jouw eigen beelden delen met de medemensen. En hieronder vindt u de video van de flitsende start...

Word vliegenier in de bib

VliegNog tot het einde van de zomervakantie kunnen kinderen in de bib pop zoek naar zo een klein zwart dingetje met zes poten en twee vliesvleugels. Het zegt altijd BZZZ en het heet… Vlieg, juist. Al een beetje kunnen tellen of graag kleuren helpt je op weg naar je speurneusdiploma en schitterende prijzen.
Meer weten? Surf naar Vlieg of bel naar de bib 055/23.28.62.

U mag nog steeds Kloef zeggen

Tosca_2 ‘Meer dan dertig mensen’ hebben gereageerd op de oproep van het stadsbestuur om suggesties te doen voor een nieuwe naam van het stadsproject 'De Kloef'. Een jury bestaande uit Edward Van Dongen (Bokx vastgoed), Michel Draisma (Bokx vastgoed) en Annelies Browaeys (communicatiecoördinator) hebben drie namen geselecteerd: ‘De tuin van Tosca’, ‘De Renesse’ en ‘Park Renaixance’. Deze drie winnaars worden beloond met een Ipod Nano. De jury heeft echter besloten om nog geen definitieve keuze te maken uit deze drie namen.  U mag dus nog steeds Kloef zeggen.

PolGesteld dat u moet kiezen, wat vindt u de beste naam? Doe mee aan de poll!

Kids palmen Grote Markt in

De Grote Markt is de vrolijkste plek van Ronse op dit ogenblik. Honderden grote en kleine kinderen vieren er het begin van de zomer, of tenminste het begin van de grote vakantie. Wie een schepen ontdekt, heeft gewonnen!060707_058060707_046 060707_048 060707_062 060707_061

GroteMarkt4Kids

Brahim3_2Niet de Bruul maar de Grote Markt is deze namiddag het decor voor Bruul4Kids. De organisatie was bang dat het een paar kids zou kwijtspelen in de modder, vandaar dat uiteindelijk voor een locatie met een betrouwbare ondergrond werd gekozen.

Vanaf 14 uur wordt het plein herschapen in een kinderdorp met een ruim aanbod aan vertier en animatie. Deze editie wordt afgesloten met een optreden van Idool-finalist Brahim.

Voor de niet meer zo jonge kids treedt vanavond Question op, vriend van Arno, The Pebbles, The kids, Plastic Bertrand, The Kids en Jo Lemaire.

(foto Michel Vanneuville)

Vrijdag krijgt De Kloef een nieuwe naam

Normaal zou maandag al de knoop doorgehakt zijn, maar volgens de laatste geruchten zou overmorgen de nieuwe naam van De Kloef bekendgemaakt worden. Naar verluidt is het voorstel om het stadsvernieuwingsproject voortaan De Sloef te gaan heten al afgewezen.

Ter info voor de jury van de wedstrijd: 57,23 procent van de 166 deelnemers aan onze poll vinden een nieuwe naam per definitie maar niets. Slechts 8,43 procent is gewonnen om de wijk een nieuwe naam te geven. Spannend...

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!