Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Brandweer bevoetbalt brandweer

Om 150 jaar brandweer Ronse te vieren, werd afgelopen zaterdag een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. Tien korpsen tekenden present: Antwerpen, Boom, Buggenhout, Asse, Ardooie, Maldegem, Kluisbergen, Fleurus, Eigen Brakel en natuurlijk Ronse. De finale werd gespeeld door Fleurus en Eigen Brakel. Eigen Brakel won met 7 tegen 5. Ronse werd 7e in het klassement. Het was een erg sportieve dag waarbij de verschillende collega's met elkaar verbroederden.

150_jaar_Brw_zaalvoetbal_(32)

Records voor VZR in Bonn en Gent

De Vrije Zwemmers Ronse beleefden vorig weekend mooie succesmomenten in Gent en het Duitse Bonn. Het eerste wedstrijdweekend leverde drie VZR-Records op en vijf VZR-leeftijdsrecords.

IMG_1142

Lees verder

KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik

Logoskoff Het was spannend. Twee ploegen, aan elkaar gewaagd, die strijden om de derde plaats.

De eerste helft ging gelijk op. Hoewel Doornik meer indruk maakte. Maar ze konden het niet verzilveren.

Anders verging het Ronse de tweede helft. Verscheidene doelkansen vielen. Maar het was Fereirra, ondertussen de lieveling van het publiek, die beslist reageerde en de 1-0 in de netten schoot.

Erg jammer was de fout op hem, in een anders zeer broederlijke wedstrijd. Het is zonder erg. Naar verluid kan hij woensdag terug balletjes trappen.

De sfeer zat goed, een wedstrijd op het scherp van de snee, met feest en verdriet. C'est bon pour le moral ofte voetbal, zoals het hoort.

KSK Ronse heeft zijn positie als tweedeklasser met verve bevestigd. De derde plaats is van (R)ONS(E)!

Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik

Logoskoff Nu zaterdag, 14 februari, speelt KSK Ronse de voetbaltopper tegen FC Doornik. Beide ploegen voeren een nek-aan-nek race in de rangschikking van de Exqi League. Voor het moment delen ze met 38 punten de begeerlijke 3e plaats.

KSK Ronse verloor de heenwedstrijd met 2-0. Ronsische kwatongen beweren dat ze daarmee enkel de spanning hoog wouden houden. In elk geval zullen we zaterdag zien hoe het afloopt: tijd voor wat onvervalste sportieve revanche!

Aftrap om 20u.


WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
Voorbije zondag vierde wielertoeristenclub WTC Vlaamse Ardennen Ronse zijn kampioen 2008. De 59-jarige Willy Vanden Haesevelde uit Etikhove (Maarkedal) heeft dit jaar in clubverband het meeste asfalt onder zijn pedalen weggetrapt: maar liefst 1645 km, zelfs bij regenweer! Onder luid applaus van de aanwezige clubleden, vrienden en familie bood voorzitter Willy Vandekerckhove hem de kampioenentrui aan.
 
WTC1
 

Lees verder

Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap

2009_BK_laureaten_3

 

Lees verder

Inschrijven voor tweede deel Zaalvoetbalcompetitie

ZaalvoetbalIn september ging Zaalvoetbalcompetitie Ronse van start met zes ploegen. De wedstrijden werden gespeeld in ’t Rosco op zaterdag- of zondagnamiddag, al kon dat ook 's avonds zijn. Vanaf nu tot 3 januari kunnen nieuwe geïnteresseerde ploegen inschrijven. Het tweede deel van de competitie start op 11 januari. Iedere ploeg die erbij komt is welkom.
Alle inlichtingen krijg je bij Marleen Bourgois op
055/21.45.66 of 0474/33.56.63
youko83@hotmail.com

Verse medailleregen bij de Vrije Zwemmers Ronse

De Oost-Vlaamse FROS Kampioenschappen was opnieuw een belangrijke afspraak voor de Vrije Zwemmers Ronse. In totaal keerde de succesvolle ploeg terug met niet minder dan 17 Oost-Vlaamse titels uit het Gentse Stropzwembad. Met opnieuw enkele opmerkelijke prestaties.

Vrouw van de wedstrijd voor VZR was Lynn Viville. Na een zware trainingsperiode en combinatie met hogere studies, legde ze opnieuw het vuur aan de schenen van jongere zus Ellen Viville. Dit had enkele ongelooflijk spannende wedstrijden als resultaat. Met vijf titels op vijf wedstrijden, zwom Lynn een perfecte reeks. Ellen nam een voorbeeld aan die reeks met vier gouden medailles op vier wedstrijden. Marie-Aline Mattelin zette haar sterke reeks verder en trad binnen in de Hall of Fame van VZR door als vijfde zwemster onder de 1’10” te duiken op de 100m vrije slag. Joke Deruyck had te kampen met een ijzersterk Lynn, maar nam voor VZR toch viermaal de tweede plaats.

Lees verder

Gouden weekends voor Wit-Wit

Kampioenen_witwit_pk_en_bk_2008Twee weekends op rij waren er prijzen te verdienen in de badmintonwereld. Eerst waren er de Provinciale Kampioenschappen voor senioren in Wachtebeke en vorig weekend de Belgische Jeugdkampioenschappen In Kortrijk. Wit-Wit veroverde op het BK jeugd enkele medailles: tweemaal goud, een keer zilver en tweemaal brons.

Flore Belgisch kampioen dubbel en mix
Na de onverwacht snelle uitschakeling in het enkeltornooi zette Flore Vandenhoucke haar topsportstatuut in de verf door Belgisch Kampioen te worden in de twee resterende (dubbel)disciplines. Samen met haar vaste partner Sachi Bhansali werd ze Belgisch Kampioen Dames Dubbel bij de meisjes -15 en aan de zijde van Nick Marcoen werd ze ook Belgisch Kampioen Dubbel Gemengd -15. 

Lees verder

VIDEO van gouden seizoenstart van VZR

We konden een paar weken geleden al melden dat het nieuwe seizoen van de Vrije Zwemmers Ronse redelijk indrukwekkend van start ging tijdens een internationale meeting in Aarschot. Het leverde twee clubrecords, twee leeftijdsrecords én goud op voor elke VZR-zwemmer die aan de start kwam. En daar zijn nu ook bewegende beelden van.

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!