Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

7 maart eetfestijn Chiro Ondergronse

Untitled1

Jonge Kamer Ronse gaat Ronse promoten

Jongekamer2008De Jonge Kamer Ronse heeft het werkjaar 2008-2009 weer lekker volgestouwd met activiteiten. U mag meelezen:

1. Inge Goeminne is commissiedirecteur van Ronse uw stad, een nieuw project dat het 'promoten van de stad en de lokale handelaars' tot doel heeft en in een vlotte beweging Ronse een positief imago wil laten uitstralen.
2. Een terugkomer is de deelname aan de Kerstmarkt van 19, 20 en 21 december. Commissiedirecteur Dimitri Bostijn wil dan zijn kerstmuts opzetten om fondsen genereren voor de werking.
3. Het geld zal net geteld zijn als op 30 januari samen met Unizo wordt geklonken op het nieuwe jaar. Commissiedirecteur Pedro Besard mag de flessen bestellen.
4. De voorlopig laatste zekerheid is AXI 2009. De zestiende editie van de bedrijvensportdag wordt dit keer georganiseerd door Ben Arijs.

Klik hier voor meer Jonge Kamer Ronse

Verenigingindekijker_gr

Op de foto: fotoclub COC

FotoclubcocFotoclub COC blies vorig weekend verzamelen voor hun jaarlijkse fototentoonstelling in De Linde.

Woef Company vond nieuw onderkomen

Woef_companyEen jaar geleden moest hondenschool Woef Company de huurterreinen aan de Ninovestraat verlaten en gingen ze op zoek naar een nieuwe site. Die vonden ze aan de Walenweg 110.

'Wij hebben ondertussen, na lang aandringen, een landbouwer gevonden die zijn goed hart heeft laten zien en ons een stuk land heeft verhuurd' vertelt Pascal Risack van Woef Company. 'Op het oud voetbalterrein van de SK in de Walenweg, op voorwaarde dat we het terrein en de kantine onderhouden. We zijn hem daar heel dankbaar voor. Wij hebben ondertussen nog steeds een 45-tal leden. Veel mensen hebben een jonge hond en komen enkel de basisopleiding volgen. Wij geven lessen in gehoorzaamheid en bewaking, maar onze grootste troef is nog steeds dat wij een zeer goede vriendenkring hebben. Wij doen allerlei activiteiten om zowel de hond als de begeleider tevreden te stellen. Wij geven les op dinsdagavond, zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag, en dit voor alle rassen. Iedereen is hierbij welkom. Wij zijn een vereniging waarbij zowel het clubverband als de vriendenkring erg belangrijk is. Hier wordt iedereen op dezelfde manier ontvangen.'

Verenigingindekijker_gr_2

Vleugels van hoop viert verjaardag met negen projecten

Vleugels_van_hoopDinsdag bestaat de vzw Vleugels van Hoop één jaar. Het bestuur met Ronsenaar Lut De Cremer (vierde van rechts) is trots dat het in deze korte periode verschillende projecten in Rwanda en Burundi heeft kunnen verwezenlijken.

Niet minder dan negen projecten werden op amper een jaartijd opgestart in de regio van de grote meren, in centraal Afrika. Sommige daarvan werden al volledig gerealiseerd. Hierna krijg je een bondig overzicht. Meer informatie krijg je op hun website.

Verenigingindekijker_gr

Lees verder

Kleur en Zang kwinkeleert al 36 jaar

Verenigingindekijker_grKleur en Zang is een Ronsische vereniging die het kweken en houden van kleine siervogels stimuleert.

'Wij bestaan intussen 36 jaar en zijn aangesloten bij de Algemene Ornithologische Bond (AOB)', zegt Patrick Vandenhecke. 'Onze voornaamste activiteit is het ondersteunen onze leden met advies en het afleveren van gesloten voetringen. De ring wordt over het pootje geschoven enkele dagen na de geboorte en kan nadien enkel verwijderd worden door het stuk te knippen. Op de ring staat het  stamnummer van de eigenaar en het jaartal. Op die manier kan de eigenaar van de vogel de herkomst van het dier bewijzen.'

'Jaarlijks organiseren we een tentoonstelling en een voordracht' vertelt Patrick. 'De voordrachten gaan telkens over het kweken en verzorgen van vogels in het algemeen. Ofwel gaan we meer in detail in op de noden van inlandse of exotische vogels. Op dit ogenblik hebben we een tachtigtal leden maar geïnteresseerden kunnen zich uiteraard altijd nog aanbieden. KleurenzangEen ideale gelegenheid om kennis te maken met de club is een bezoek aan de voordracht van zondag 9 maart. We hebben spreker Johan Van Der Maelen uitgenodigd om ons iets bij te leren over de kweek en de verzorging van kleurkanaries. Van Der Maelen is behalve kweker ook voorzitter van het technisch comité 'kleurkanaries' binnen de AOB en hij is bovendien COM keurder. Johan zal het onderwerp toelichten met behulp van dia’s en uiteraard kunnen er tijdens de pauze of aan het eind vragen gesteld worden. We willen de activiteit niet beperken tot onze leden, iedereen is welkom. Voor kwekers is dit doorgaans het ideale moment om in contact te komen met collega's en ervaringen uit te wisselen.'

De voordracht van Kleur en Zang vindt plaats op zondag 9 maart om 9.30 uur in café Memling op de Kleine Markt in Ronse.


Meer info bij:  Willy D’Hondt, Kapellestraat  193B, 9600 Ronse. 055/21.98.27 of
theofiel.dhondt@skynet.be
Patrick Vandenhecke, Walenweg  150, 9600 Ronse. 055/21.08.05 of vandenhecke.patrick@skynet.be

ZET UW VRIJWILLIGERS IN ONZE KIJKER

Button_verenigingenrapportHet Nieuwsblad/Het Volk focust heel de week op het verenigingsleven in Vlaanderen. Hoe Ronse scoort, kan je zelf berekenen aan de hand van de vragenlijst op deze link.

Ronse Blogt gaat volgende week echter, with a little help of his friends, gewoon verder op dat elan. Voortaan willen we om de maand een Ronsische vereniging en een verdienstelijke vrijwilliger (dat zijn ze zo ongeveer allemaal, is het niet) in de kijker plaatsen.

Kandidaturen of leuke verhalen over vrijwilligers en het verenigingsleven kun je vanaf nu, heden, maintenant melden via ronse@nieuwsblad.be of door te reageren op dit bericht. Vergeet niet om een contactnummer te vermelden.

In afwachting van de vereniging die de spits afbijt, willen we ook nog even naar het volgende polsen:

Zijn jullie tevreden over de manier waarop het stadsbestuur van Ronse het verenigingsleven financieel en materieel ondersteunt?

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!