Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

'Afwezige' Ronsenaar in het SMAK

Manders3Tot 22 februari kan je in het Gentse SMAK kennismaken met het werk van onze stadsgenoot Mark Manders. De Nederlandse beeldend kunstenaar woont en werkt sinds enkele jaren in Ronse. Hij verbouwde een oud fabrieksgebouw tot zijn atelier. Zijn sculpturen zijn opgenomen in museumcollecties over heel de wereld. Voor de tentoonstelling The absence of Mark Manders kwamen enkele terug naar België. Klaar om de bezoeker een bijzonder bevreemdende ervaring te bezorgen.

Lees verder

JCI schenkt warm kriekbier op de kerstmarkt

JcixmasJCI Ronse staat ook dit jaar te kijk op de kerstmarkt op de Grote Markt. Op het schap staat een mooi aanbod koude en warme dranken. In de aanbieding dit jaar: iets waarvan we niet weten wat we er moeten van denken (moeten van drinken).
'Je kan bij ons terecht voor jenever in alle denkbare smaken en kleuren', melden de Jaycees. 'Vorig jaar konden liefhebbers van een smakelijk
kerstbier bij ons terecht voor een heerlijke Gordon Xmas, een amberkleurig bier van Belgische bodem. Ook dit jaar bieden we dit kerstbier opnieuw aan. Om het kerstgevoel kracht bij te zetten verkopen we verder onze hartverwarmende Flemish coffee. De nieuwigheid is echter: warm kriekbier, een specialiteit van Brouwerij Timmermans.
Dit zachte kriekbier werd met een snuifje kaneel op smaak gebracht en is ideaal om op koude winterdagen te worden gedronken.'
Voor wie tussendoor honger krijgt liggen er verse braadworsten op de barbecue.

Toon op Toon zingt kerst

XconcertHet Ronsisch gemengd koor Toon op Toon / Ton sur Ton brengt op 20 en 21 december samen met  kinderkoor de Arnootjes en Trio Arpeggio voor de  derde keer een gevarieerd kerstprogramma.

'Na het overvolle concert twee jaar geleden zagen we ons dit jaar genoodzaakt het kerstconcert over twee dagen te spreiden', zegt dirigent en oprichter van het koor, Ruben Claus.  'Met  Toon op Toon streven we naar een kwalitatief hoogstaand programma met stukken uit alle stijlperiodes; van jazzy close-harmonie tot verstilde middeleeuwse eenvoud, en alles wat daar tussen ligt.  We schuwen ook het 'grote' repertoire niet.  Zo brengen we dit jaar 'Jesu, meine Freude', een absoluut topwerk uit Bachs koormuziek.'

Lees verder

Vrijzinnig Centrum Ronse slaat een dubbelslag

VcrguillaumeOp vrijdag 21 opent in VCR de tentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Willem I. den Dunnen, alias Guillaume. Hij schildert met acryl. Opvallend is het gebruik van drukkersinkt die reeds deels gedroogd was en met een bijzonder proces weer gebruiksklaar gemaakt wordt.Willem drukt het zo uit: 'en dan ontstaat soms iets geheel nieuws of verrassends dat men behouden wil en nog eens wil meemaken'.

Kasper1_4De vernissage wordt opgeluisterd door: Kasper (Singer-Songwriter)
Kasper Coornaert (Gitaar/zang) grasduint al jaren met verbetenheid en talent in het betere songbook: Jeffrey Foucault, Ryan Adams, Dave Matthews, Kelly Joe Phelps, David Wilcox, Harry Manx...
Sindsdien is hij niet meer te stoppen en groeide een geheel eigen(zinnig) repertoire. Gedreven, magnetisch, intens – en toch intiem. Een echte Ronsenaar dus.

De schilderijen zijn te bezichtigen op de vernissage op vrijdag 21 november vanaf 20 uur of tijdens een van de vele activiteiten in het VCR, Zuidstraat 13.

Niet om te lachen: Nigel Williams komt niet

PoupeesComedyshows laat weten dat de voorstelling van Nigel Williams en YGOR op 20 december in cc De Brouwerij is afgelast. Nigel Williams ondergaat midden december een operatie en de revalidatie zou toch enkele weken kunnen duren. Vandaar dat hij al zijn optredens schrapt vanaf midden tot eind december.
De eerstvolgende voorstelling van Comedyshows vindt plaats op 31 januari: Les Poupées Passionnées met hun cabaretshow "Meer dan de schaamte voorbij".
Meer info
www.comedynight.be 

Rudy Vranckx in conflictgebied Ronse

Vanavond houdt VRT-journalist Rudy Vranckx om 20 uur in CC De Brouwerij een causerie rond het thema Conflicten in het Midden-Oosten.

VranckxOorlogsjournalist Rudi Vranckx kwam na zijn studie Moderne Geschiedenis terecht bij de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen, waar hij onder meer videoprojecten maakte over conflictbeheersing en oorlogsvoering. In 1988 ging hij aan de slag bij de VRT, waar hij zich al snel begon te profileren als oorlogscorrespondent. Bij het begin van de recente oorlog in Irak moest hij zich terugtrekken uit Bagdad, maar dat stelde hem later wel in staat om in het zog van het Amerikaanse leger in het Zuiden van Irak te werken. Zijn team was daar één van de slechts drie onafhankelijke cameraploegen.
Rudi Vranckx komt niet echt over als de onverschrokken avonturier, steeds op zoek naar nieuwe kicks in exotische uithoeken. Wat hem drijft, zijn een blijvende fascinatie voor conflictanalyse en de wil om het wereldgebeuren kritisch en met historisch besef te bekijken.

Toegang € 3 DF-leden en € 5 niet-leden.

't Podium haalt Slisse en Cesar weer naar Ronse

Slissecesar_3Voor 't Podium is 2008 het jaar van de hernemingen. Twaalf jaar na Slisse en Cesar laten ze het olijke duo van Jos Gevers en Jeroom Verten opnieuw hun opwachting maken in Ronse.

Het verhaal speelt zich af anno 1958. Slisse is een man uit de middenklasse, Cesar een arme stakker, maar ze zijn onafscheidelijk. Wanneer Slisses dochter een vriendje binnenhaalt uit de betere kringen, is Cesar bij Slisses vrouw Melanie niet meer welkom. Ze moet nu haar reputatie hoog houden. De vriendschap tussen de twee mannen is zo sterk dat ze een complot smeden om Melanie op andere gedachten te brengen...

Lees verder

Teater VTV haalt de geest van Louis de Funès naar Ronse

OscarZakenman is opgelicht door een secretaris die wil trouwen met zijn onwettige dochter, terwijl zijn wettige dochter zwanger is van de chauffeur.
Een verhaal van Claude Magnier waarbij Louis de Funès zich in 1967 als een vis in de Vittel voelde. Hebzucht die strijdt met vadergevoel, met een  permanente woede-aanval van de rasacteur tot gevolg. Heerlijk.
Louis zelf is er niet meer maar teater VTV brengt over enkele weken wel één van zijn beroemdste producties tot leven. Reserveren kan vanaf nu, en wel hier.

En dit is om nog meer goesting te krijgen:

Frank Derie voert 'One man show' op

FrankderieIn 1980 was Frank Derie de eerste exposant in galerie Beukenhof en hij is sindsdien een vertrouwde gast gebleven. Vanavond start daar, op de grens tussen Ronse, Kluisbergen en Russeignies, een tentoonstelling met nieuw werk van de Kruishoutemse schilder. Deze keer openbaart hij zijn kleurrijke verbeeldingswereld in een One man show.

De tentoonstelling is te bezoeken van 17 oktober tot en met 9 november. In het weekend en op vrijdag van 14 tot 18 uur en na afspraak. Galeries Beukenhof, Ronde van Vlaanderenstraat 11, Kluisbergen.

Inschrijven voor de declamatiewedstrijd van het Davidsfonds

TrapDe lokale jaarlijkse declamatiewedstrijd georganiseerd door Davidsfonds-Ronse is in onze stad en omgeving een begrip geworden. Ook dit jaar kunnen jonge mensen hun declamatietalent ten beste geven op zaterdag 22 november in de Stedelijke Academie voor Artistieke Vorming, Zuidstraat 19 Ronse vanaf 14 uur.
Wie houdt van voordragen en een prozastuk of een gedicht uit het hoofd voor een jury wil komen brengen, kan zich daarvoor tot vrijdag 24 oktober 2008 inschrijven.
De kandidaten worden in categorieën onderverdeeld volgens leeftijd enTrapweg geslacht. Ook zij die 18 tot 20 jaar oud zijn, hebben een eigen categorie.

Via de scholen en de academie van Ronse worden inschrijvingsflyers verspreid. Maar wie wil kan ook via mail inschrijven:
declamatie.ronse@scarlet.be

Voor de lol: raad eens welk gedicht hier enigszins suggestief staat afgebeeld.

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!