Home  Regio  rotselaar  rotselaar blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Rotselaar?
Laat het weten aan: Guido
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Werchter viert honderdste geboortedag van wielerlegende Poeske Scherens

Poeske Scherens

Op 17 februari 1909, nu honderd jaar geleden werd wielerlegende Poeske Scherens te Werchter geboren. Jef Scherens was vooral actief tussen de beide wereldoorlogen en werd zeven keer wereldkampioen sprint op de baan. Het was zijn typische kattesprong aan de meet die hem de naam van Poeske scherens bezorgde. Eerder al noemde wielerclub Stoempersclub Leuven een wielerwedstrijd naar zijn naam.

Enkele wielerliefhebbers staken de koppen bij elkaar en zetten de eerste stappen naar een tentoonstelling ter ere van de Werchterse kampioen. Ook zoon Paul Scherens en het gemeentebestuur van Rotselaar zegden hun medewerking toe.

Het resultaat is te bekijken van woensdag 18 februari tot vrijdag 20 februari van 14 tot 20 uur en op zaterdag 21 en zondag 22 februari van 10 tot 20 uur in cultuurhuis de Jack-Op, Amerstraat 1 te Werchter. Inkom gratis.

Het wordt alvast een speciale tentoonstelling met unieke familiestukken en bijzondere documentatie van verzamelaars. Er zijn ook heel wat randactivitetien met de inhuldiging van een Jef Scherens wandelpad en een fietsroute. Eerder al is in Werchter een Jef Scherenspad en een Jef Scherensstraat.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0111685782f7970c Listed below are links to weblogs that reference Werchter viert honderdste geboortedag van wielerlegende Poeske Scherens:

Reacties

De 3de graad van 't Centrum (gemeenteschool in Rotselaar) ging eens een kijkje nemen op de tentoonstelling.
Hier vind je er foto's van :
http://www.pixagogo.be/6644464739

 Chris Nys op 22 februari 2009 om 17:53De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Rotselaar blogt

  • Guido Govaerts blogt over Rotselaar

    Als pas gepensioneerd inwoner van Holsbeek interesseert Guido zich ook aan wat de mensen uit zijn buurgemeenten bezig houdt. Rotselaar volgt hij trouwens al vele jaren voor de krant. Praten met en luisteren naar mensen boeit hem, zeker als dat kan gebeuren bij een glaasje wijn of een lekkere pint.

Zoeken

Nieuws uit rotselaar

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!