Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Terugblik op de winterjaarmarkt

Regiobutton_gr_jaarmarkt
De Houtemse hoogdagen zijn weer voorbij. Het vee is gekeurd en verkocht, de gasten van de Limousin zijn terug naar huis en de katers zijn (gedeeltelijk) verwerkt. Tijd voor een terugblik op alweer een mooie editie.

10 november 2008

De jaarmarkt werd maandagavond geopend met een academische zitting in cc. De Fabriek. Burgemeester Latoir en schepen Bernard Van Pamel deden er de planning voor de volgende dagen uit doeken. Ook Jozef Dauwe van Erov en de voorzitter van het Comité Régional du Tourisme Limousin gaven een woordje uitleg.

Vervolgens gingen de genodigden onder muzikale begeleiding van 'Les Gueules Seches' naar de thematent. Daar werden ze getrakteerd op een uitgebreide receptie met streekhapjes uit de Limousin.

Klik hier voor het fotoverslag.

11 november 2008

Hoefgetrappel op de markt 's morgensvroeg. De traditionele paardenkeuring bracht 350 stamboekpaarden uit zeven verscillende stamboeken samen. Mens en dier deden hun uiterste best om de beste prijs in de wacht te slepen.

In de vroege voormiddag konden liefhebbers van het stalen ros terecht in cc. De Fabriek voor een 'meet en greet' met gewezen wielrenner en inwoner van de Limousin Raymond Poulidor. Pou-Pou was de ere-gast op deze editie van de jaarmarkt.

In de namiddag werd de 'Week van de Smaak' ingezet door Vlaams minister van Cultur Bert Anciaux en Limburgs gouverneur Steve Stevaert. De chefkok van het toprestaurant 't Laurierblad uit Berlare, Guy Van Cauteren, en een Limousinse collega maakten er een heerlijk stoofpotje van de schenkel van een koe uit de gaststreek. De politici, bijgestaan door éminence grise Herman De Croo, zagen en smaakten dat het goed was.

Foto's vind je hier.

12 november 2008

Geen jaarmarkt zonder marktkramers. Meer dan 500 standhouders brachten hun waar aan de man.

We kunnen besluiten dat het weer een mooie jaarmarkt was. Voor de Houtemnaren is het aftellen naar editie 2009 begonnen.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010535f19474970b Listed below are links to weblogs that reference Terugblik op de winterjaarmarkt:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!