Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gemeentebudget 2009 goedgekeurd

Tijdens haar laatste zitting van dit jaar keurde de gemeenteraad het budget 2009 goed. Het reflecteert de beleidsopties die het gemeentebestuur voor zichzelf weggelegd ziet in het komende jaar. Een bloemlezing:

- Qua wegeniswerken zullen in Bruisbeke fiets- en voetpaden worden aangelegd. De Binnenstraat krijgt een fietsverbinding en over het hele grondgebied zullen overlagingswerken worden uitgevoerd.

- Voor de uitbreiding van het gemeentehuis wordt 100.000 euro ingeschreven. De Letterhoutemse voorpost van de Brandweer Zottegem krijgt een bijkomende garage en stockageplaats (50.000 euro).

- Inzake milieu en natuur wordt verder gewerkt aan de opmaak van een bosbeheersplan (20.000 euro), inclusief het natuurgebied Hemelrijk. In het domein Pastorie in Zonnegem zal een 'knuppelpad' worden aangelegd.

- Voor de Fabriekskoer worden budgetten voorzien voor een betere afsluiting van de toegang en voor het aanbrengen van signalisatie.

- Het bibliotheekbudget wordt met 5.000 euro verhoogd, onder meer voor de uitbouw van een boekendienst-aan-huis.

- Voor de kinderen en jeugd wordt verder gewerkt aan de inrichting van een speelpleintje in elke deelgemeente.

- Op cultureel vlak moet er een meer uitgebreide programmatie voorzien worden (waaronder meer schoolvoorstellingen) en wordt een online-reservatiesysteem uitgebouwd.

De gepresenteerde begroting is in evenwicht, al moet voor de bijdrage aan het nieuwe politiegebouw in Zottegem (1.241.374 euro) wel een lening aangegaan worden. Volgens Lieven Coppens (VB) zijn de prognoses van te ontvangen inkomsten echter te rooskleurig ingeschat. Schepen Sofie Boeykens (NH) repliceerde dat men zich bij de opmaak van de begroting dient te houden aan de richtlijnen opgelegd door de hogere overheid.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!