Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Houtems gerechtelijk nieuws

Beursmakelaar Etienne Bert voorlopig vrij

Zoals al gemeld, heeft beursmakelaar Etienne Bert uit Sint-Lievens-Houtem beroep aangetekend tegen zijn veroordeling tot vier jaar gevangenisstraf wegens oplichting. Hij werd op 19 december onmiddellijk aangehouden op bevel van de Oudenaardse correctionele rechtbank. In afwachting van zijn proces in beroep heeft Bert echter zijn vrijheid terug gekregen. Hij hield zijn onschuld altijd staande en verwees steevast naar een compaan die een hoofdrol zou gespeeld hebben.

Transporteur uit Melle aangehouden in Franse drugszaak

De Gentse raadkamer heeft de aanhouding bevestigd van een 28-jarige transporteur uit Melle. Hij wordt ervan verdacht als opdrachtgever te zijn opgetreden in een groot drugstransport naar Frankrijk.

Twee maanden geleden werden aan een tolstation in het Franse Grenoble een dertiger uit Sint-Lievens-Houtem en de uitbater van een transportbedrijfje uit Gontrode opgepakt met 60 kilo hasj en 24 kilo marihuana. Het duo verklaarde dat ze - in opdracht van de Mellenaar - op weg waren naar Italië. Die ontkent op zijn beurt en verkondigt dat hij zich niet langer met zulke zaken bezighoudt, na zijn betrokkenheid in een drugszaak vijf jaar geleden. Via het Franse snelrecht in het Département du Savoie werd de man uit Sint-Lievens-Houtem inmiddels veroordeeld tot drie jaar effectieve celstraf. Zijn handlanger uit Gontrode kreeg twee jaar.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!