Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Nero-tentoonstelling in Houtemse bib geopend

Dsc00090 Zoals u gisteren in de krant kon lezen, organiseren Curieus Livinus en de Openbare Bibliotheek van Sint-Lievens-Houtem van 5 tot en met 10 december de tentoonstelling 'Nero verzameld'.

De stripheld Nero is 60 geworden en krijgt naar aanleiding daarvan een overzichtstentoonstelling. U vindt er 11 panelen over de geboorte van Nero, het algemene verhaal en striptekenaar Marc Sleen. Daarnaast zijn er ook 65 kaders met een voorstelling van de 14 belangrijkste karakters, de raket van Adhemar en een Afrikaanse leeshoek met talrijke Nero-strips.

'De Nero-expositie is slechts een van de vele activiteiten die we met de bibliotheek organiseren', vertelt bibliothecaris Stephanie Bogaert. 'Hopelijk heeft deze tentoonstelling eenzelfde succes als in andere gemeenten en krijgen we op die manier mensen over de vloer die we hier zelden of nooit zien. Het kan een opstapje zijn om onze bibliotheek van naderbij te leren kennen.'

Jonny Lampens (Curieus Oost-Vlaanderen) heeft met de reizende tentoonstelling nog een heel traject af te leggen. 'Een en ander werd samengesteld door Curieus Limburg waar de expositie in 2007 rondtoerde. Nu is Oost-Vlaanderen aan de beurt. Na Sint-Lievens-Houtem trekken we onder andere nog naar Oudenaarde, Geraardsbergen, Zottegem en Herzele.'

In de speech van Jonny Lampens staan heel wat wetenswaardigheden over Nero. U kunt hem hier donwloaden. Download 081206_speech_jonny_lampens.doc

Dsc00099 De tentoonstelling werd officieel geopend door Vlaams parlementslid Kurt De Loor.

U kunt op volgende data in de bibliotheek terecht om de tentoonstelling te bezoeken: 6/12 (9-12u), 8/12 (13-18u), 9/12 (18-20u) en 10/12 (13-18u). Een Nero-verhaal is niet compleet zonder de traditionele wafelbak. Wafels zullen er zijn op zaterdag 6/12, onder meer naar aanleiding van het bezoek van de Sint, en op woensdag 10/12.

Dsc00080

Dsc00087 Dsc00088

Dsc00091 Dsc00092

(Foto's: Jan DN) 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!