Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Samenaankoop stookolie kan tot 215 euro besparing leiden

081213_01De KWB-actie om begin december gezamenlijk stookolie aan te kopen, wordt door de initiatiefnemers een succes genoemd. 47 leden bestelden in totaal bijna 70.000 liter. De literprijs bedroeg 0,495 euro (Ultra) of 0,475 euro (gewoon). Bij een bestelling van 2.000 liter Ultra-stookolie betekende dat een besparing van 215 euro t.o.v. de toenmalige marktprijs van 0,6025 euro per liter.

Een gelijkaardige actie van het Houtemse OCMW eerder dit jaar had maar liefst 344 intekenaars die samen 526.000 liter stookolie bestelden. De marktprijs op 16 september bedroeg 0,8106 euro/liter. Het OCMW bedong een korting van 0,1027 euro waardoor de literprijs uitkwam op 0,7079 euro/liter.

Het grote prijsverschil tussen de 'KWB-stookolie' en die van het OCMW is louter te verklaren door de drastische daling van de olieprijzen tussen september en december wegens de wereldwijde economische recessie. De maximumprijzen voor bestellingen groter dan 2.000 liter lagen op 12 december voor gewone stookolie op 0,4709 euro en voor Ultra op 0,4907 euro per liter. Mensen die niet intekenden op een van beide initiatieven en speculeerden op een dalende olieprijs, zijn nu dus duidelijk goedkoper af.

Het Houtemse OCMW stapte mee in het initiatief van het Zottegemse OCMW. 'Het moest snel gaan want in Zottegem zat men al in een vergevorderd stadium', aldus OCMW-voorzitter Peter De Naeyer. 'Tijdsgebrek was dan ook de reden waarom geen overleg kon worden gepleegd met verenigingen die gelijkaardige initiatieven planden.'

Is het de taak van een OCMW om dergelijke initiatieven te nemen? De brandstofhandelaars vinden alvast van niet en spanden een proces aan tegen het Zottegemse en Houtemse OCMW. De Oudenaardse kortgedingrechter gaf hen gelijk en bepaalde dat de acties moesten stopgezet worden. Beide OCMW's gingen in beroep. De uitspraak ten gronde volgt op 8 januari.

(Foto: Piva Oil)

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!