Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

'Viersprong Land van Rode': gemeenteoverschrijdende erfgoedvereniging

Sint-Lievens-Houtem zoekt aansluiting bij de gemeenten Melle, Merelbeke en Oosterzele om samen een aanvraag in te dienen voor het afsluiten van een erfgoedconvenant met de Vlaamse overheid.

Een ergoedconvenant is een overeenkomst met resultaatsverbintenis tussen de Vlaamse Gemeenschap en een gemeente of een samenwerkingsverband van omliggende gemeenten met de bedoeling op het lokale vlak een duurzaam en integraal cultureel erfgoedbeleid te ontwikkelen.

Er kunnen jaarlijks maximaal drie nieuwe convenants worden afgesloten. Bovendien moet men hiervoor een inwonersaantal hebben dat niet al te gering is. Sint-Lievens-Houtem (ca. 9.600 inwoners) kan als gemeente op zich geen aanvraag indienen en ziet zich dus verplicht in te stappen in een intergemeentelijk samenwerkingsverband. De belangrijkste motivatie van de gemeente om in te stappen, is het dossier omtrent de bescherming van de winterjaarmarkt.

De basissubsidie voor het intergemeentelijk samenwerkingsverband bedraagt 200.000 euro op jaarbasis. Jaarlijks kunnen extra projectsubsidies verkregen worden op basis van concrete projecten. Als het conventant wordt goedgekeurd loopt de subsidieregeling minstens van 2010 tot en met 2014.

Een projectvereniging wordt in 2009 opgericht om de lancering van de erfgoedcel voor te bereiden. Ter ondersteuning daarvan schrijft de gemeente 1.000 euro in de begroting van 2009 in.

De gemeenteraad duidde schepen van Cultuur, Jo Vermeulen (NH), aan als stemgerechtigd lid in de Raad van Bestuur. Hubert Verhoeyen (Open VLD) zetelt als lid met raadgevende stem.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!