Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Zuurstof voor Bavegem

De gemeenteraad besliste om als copromotor mee te stappen in het LEADER-project 'Zuurstof voor Bavegem', samen met de vzw Pariochiale Werken Bavegem. Doel van het project is de betrokkenheid van de Bavegemnaren bij de herinrichting van de dorspkern te verhogen. Het initiatief gaat uit van de diverse Bavegemse dorpsverenigingen.

Onderdeel daarvan is ondermeer het voorzien van een speelpleintje in de dorpskern en de renovatie van de parochiezaal en omvorming ervan tot buurthuis met dienstverleningscentrum. Eventueel kunnen ook gemeentediensten aangeboden worden voor minder mobiele Bavegemnaren. Om beter te weten hoe de Bavegemnaren in de toekomst hun dorpskern zien, zal een enquête worden georganiseerd.

LEADER staat voor Liaisons Entre Actions de Développement de l'Economie Rurale en is een Europees initiatief voor plattelandsontwikkeling. LEADER geeft een regio de kans om vernieuwende oplossingen uit te werken, op maat van het eigen gebied. Tien gebieden werden als Leadergebied geselecteerd, waaronder de Vlaamse Ardennen. Via deze weg kan het project dan ook rekenen op subsidies, die inmiddels werden goedgekeurd.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!