Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Verenigingen kunnen graantje meepikken van passage RVV

Op zondag 5 april passeert de Ronde van Vlaanderen in Bavegem, Letterhoutem en op het Houtemse Marktplein. Het gemeentebestuur zal een groot scherm voorzien zodat na de doortocht niemand een seconde hoeft te missen van het spektakel. Daarnaast zal ook de nodige animatie aanwezig zijn. In twee grote tenten kunnen Houtemse verenigingen een aantal vierkante meter afhuren om hun activiteiten voor te stellen of om een hapje en drankje aan te bieden. Meer informatie is te verkrijgen bij de sportdienst (053-60 72 33 - sport@sint-lievens-houtem.be) of schepen van Feestelijkheden Bernard Van Pamel (053-62 16 40 - bernard.vanpamel@sint-lievens-houtem.be).

Zoals al aangekondigd, moest elk initiatief dat werd genomen naar aanleiding van de Ronde van Vlaanderen een voorafgaande goedkeuring krijgen van de burgemeester. De deadline voor het indienen van voorstellen (aanvankelijk vastgelegd op 1 februari) wordt verlegd naar 15 februari.

Nieuwe folders belbus beschikbaar vanaf 5 februari

090129 BEL De nieuwe folders van de belbus Herzele - Sint-Lievens-Houtem zijn vanaf 5 februari beschikbaar op het gemeentehuis en in de bibliotheek. De belbus rijdt speciaal voor de inwoners en bezoekers van Sint-Lievens-Houtem van en naar de marktzone. Op week- en zaterdagen kunt u de belbus bestellen van 7 tot 19u. Op zon- en feestdagen is dat van 7 tot 13u. Als u een rit met de belbus wilt reserveren, moet u minstens twee uur op voorhand contact opnemen met de belbuscentrale. U kunt maximaal twee weken vooraf een rit reserveren. Voor meer info kunt u contact opnemen via lijninfo (070-220 200). De belbuscentrale zelf bereikt u via 09-210 94 94.

Sint-Lievens-Houtem verliest vertegenwoordiger in Raad van Bestuur SOLvA

Gemeenteraad

De Sociale Ontwikkelingsmaatschappij Land van Aalst (SOLvA) aanvaardt de toetreding van volgende gemeenten: Brakel, Horebeke, Kruishoutem, Lierde, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Zingem en Zwalm. Aangezien de vlag 'Land van Aalst' de lading van aangesloten gemeenten niet langer dekt, wordt SOLvA omgevormd tot SOM Zuid-Oost-Vlaanderen.

Door het grote aantal aangesloten gemeenten (vroeger 12, nu 22) wordt het aantal bestuurders beperkt tot 1 per 20.000 inwoners in plaats van 10.000 inwoners. Sint-Lievens-Houtem had op 1 januari 2008 9.534 inwoners. Daardoor verliest Sofie Boeykens (NH) haar zitje in de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur krijgt evenwel de mogelijkheid tot het instellen van een gedecentraliseerd adviescomité. Dit adviescomité zal worden samengesteld op de eerste algemene vergadering van het omgevormde SOLvA op 16 februari. In dat adviescomité worden alle bestuurders opgenomen die uit de boot vielen, net als de leden van het directiecomité dat ophoudt te bestaan. Sofie Boeykens wordt lid van het adviescomité.

Wafelbak KVLV Bavegem-Letterhoutem op 1 februari

090127 WAF Op zondag 1 februari organiseert KVLV Bavegem-Letterhoutem vanaf 14.00u een reuzewafelbak in het Bavegemse parochiecentrum. Lekkerbekken kunnen er komen genieten van een lekkere wafel. Wie niet aanwezig kan zijn, hoeft daarom niet verstoken te blijven van de zoete lekkernijen. Wafels kunnen besteld worden bij iemand van het bestuur of bij Nelly De Moerloose op 09-362 90 83.

Zwaar verkeersongeval op N42

Gisteren rond 16.30 gebeurde een zwaar verkeersongeval op de N42 Wetteren-Zottegem ter hoogte van Ijshoute in Balegem. Bij een inhaalpoging botste een wagen frontaal met een tegenligger waardoor die in de gracht terechtkwam. De Zottegemse en Merelbeekse brandweer had de grootste moeite om de automobilist uit het wrak te bevrijden. Drie zwaargewonden werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Door het ongeval was de N42 een tijdje volledig afgesloten en werd het verkeer omgeleid via Sint-Lievens-Houtem.

Dvd Livinusfeesten

090121 LIV Van de Livinusfeesten in 2007 werd een filmreportage gemaakt en gecompileerd op dvd. De gemeente kon deze dvd's aankopen aan 4,92 euro per stuk. Op de gemeenteraad werd het retributiereglement goedgekeurd waardoor de dvd's voor 5 euro aan het geïnteresseerde publiek kunnen verkocht worden. "De reden waarom een en ander zo lang heeft aangesleept, is te vinden in het feit dat de eerste versie niet aan onze verwachtingen voldeed. Het werk moest dus worden overgedaan", aldus burgemeester Lieven Latoir. Vanaf volgende week kunnen dvd's besteld worden via de cultuurdienst (053-60 72 35 - cultuur@sint-lievens-houtem.be).

Gemeente zoekt Deskundige Natuur en Milieu (niveau B)

De gemeente Sint-Lievens-Houtem is dringend op zoek naar een deskundige Natuur en Milieu van niveau B. Het gaat om een halftijdse tijdelijke functie voor de periode van 1 maart tot 1 september, ter vervanging van een personeelslid met zwangerschapsverlof.

Kandidaten moeten in het bezit zijn van een van volgende diploma's: bachelor landschaps- en tuinarchitectuur, bachelor agro- en biotechnologie, bachelor milieumanagement, bachelor onderwijs met affiniteit met milieu en natuur (biologie/aardrijkskunde) of bachelor in een gelijkaardige richting met accent op milieu en natuur. Kandidaten moeten beschikken over een rijbewijs B, bereid zijn buiten de normale diensturen te werken, slagen voor het selectie-interview en beschikbaar zijn vanaf 1 maart.

De deskundige Natuur en Milieu staat in voor de voorbereiding en uitvoering van diverse natuur- en milieudossiers en -projecten. Hij/zij adviseert de milieuambtenaar over natuur- en milieuaangelegenheden in Sint-Lievens-Houtem.

Geïnteresseerden sturen hun motivatiebrief, bijbehorend cv en kopie van diploma uiterlijk tegen 9 februari naar het college van burgemeester en schepenen - Martkplein 3 - 9520 Sint-Lievens-Houtem. De selectie vindt plaats op 12 februari. Voor meer informatie kunt u terecht bij Martine Immegeers op 053-60 27 28 of mail naar personeelsdienst@sint-lievens-houtem.be.

Toneelgroep Animo brengt ' De Grazende Koe'

De toneelgroep Animo speelt in haar seizoen 2009 de klucht 'De Grazende Koe' in een regie van Chris De Naeyer. Het is inmiddels het 39ste speelseizoen van de Bavegemse toneelgroep.

De Vlaamse huisvrouw is met uitsterven bedreigd. Vlaanderen telde in 1990 nog 600.000 huisvrouwen. In 2007 was dat teruggelopen tot amper 250.000. Dat betekent voor de vrouwen zelf niet noodzakelijk goed nieuws. Omdat het begrip 'nieuwe man' nog maar al te vaak een loos begrip blijkt, blijven de meeste vrouwen in de praktijk 'huisvrouw', maar met een loopbaan erbij. In dit stuk gaat de vrouw voluit voor haar carrière, terwijl de man het huishouden 'bereddert'. En de koe, ze graasde voort.

Spelers: Rudy Bunneghem, Gerard Buyse, Michel Cosijn, Chris De Naeyer, Kristoff De Smet, Marleen De Naeyer, Luc Matthys, Peter Meuleman, Arlet Renneboog, Sofie Van Den Berghe, Nadia Vander Eecken, Karine Van Gijseghem.

Speeldata zijn 28 februari, 7 en 14 maart om 19.30u; 13 maart om 20.00u en 8 maart om 18.00u. De voorstellingen vinden plaats in het Bavegemse parochiecentrum (Kerkkouterstraat). Kaarten zijn te verkrijgen bij de spelers of op het nummer 09-330 82 72 of 0496-12 99 11. Volwassenen betalen 7 euro, kinderen 4 euro.

090113_dgk

Nieuwjaarsreceptie jeugdraad op 7 februari

De Houtemse jeugdraad vertegenwoordigt de jongeren en de jeugdverenigingen (Chiro 't Rotje, YAM, KLJ en Jeugdhuis Reflex) van de gemeente. Zoals elk jaar wordt er ook in 2009 een nieuwjaarsreceptie georganiseerd. Alle jongeren zijn welkom en de toegang is gratis.

Waar: Jeugdhuis Reflex - Fabrieksstraat 19 - 9520 Sint-Lievens-Houtem

Wanneer: 7 februari 2009

Programma:

19.00u: Receptie

22.00u Optreden van rockcovergroep Carver, deejays en gratis vat

Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem

Voetbal

2e provinciale C

Wetteren-Kwatrecht - Eendracht Houtem     1 - 1

3e provinciale B

Schoonaarde - Vlierzele     3 - 0

4e provinciale B

Letterhoutem - Bavegem     1 - 1 

Oudere berichten:
> Erfgoedbeleidsplan Viersprong voorgesteld
> Guido Belcanto en Alex Agnew uitverkocht
> Sport@com voor betaalbare evenementen
> Weggelopen Bavegemse Saarlooswolfhond legt heel parcours af
> KWB organiseert gezelschapspellenavond op 20 februari
> Brandweer kostte gemeente 294.722 euro in 2006
> Allgro opent in het najaar nieuwe productiehal
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Infoavond EHBO bij kinderen op 11 februari
> Vlaams minister Crevits komt aansluiting E40 - N42 bekijken
> Infodagen ruilverkaveling in februari en maart
> KWB serveert valentijnsontbijt
> Gezamenlijke stookolieaankoop door OCMW's is toegelaten
> Topsnookercoach Chris Henry op 7 februari te gast in Snooker Argus
> Overlagingswerken op Marktplein
> Intro vzw verzorgt groenonderhoud
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Workshop fruitbomen snoeien op 7 februari
> Verenigingen kunnen graantje meepikken van passage RVV
> Nieuwe folders belbus beschikbaar vanaf 5 februari

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!