Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

NEC en vzw De Pastorie stellen jaarprogramma voor

Gisteren stelden het Natuureducatief Centrum (NEC) en de vzw De Pastorie (Zonnegem) hun jaarprogramma voor. Demonstraties fruitbomen snoeien, infoavonden rond energie besparen en ecologisch kippen houden, wandelingen, planten(ruil)beurzen en tuindagen, bloemschikken voor kinderen, dauwtrips, tuinweekends in Noord-Frankrijk, enzvoort, zijn allemaal activiteiten die in 2009 op het palmares van vzw De Pastorie zullen komen te staan.

Dsc00290_3 Het NEC van haar kant stelde naast haar jaarprogramma (met tal van educatieve natuurwandelingen) ook een nieuwe coördinatrice voor in de persoon van Rita Van Stappen. 'In 2008 mocht het NEC maar liefst 2.000 schoolkinderen verwelkomen. Voor dit jaar zitten we tot en met de lente alleen al aan 700 inschrijvingen. Om dat alles in goede banen te leiden, is een perfecte organisatie nodig. En die vonden we in de persoon van Rita', aldus voorzitter Jo Dedeurwaerder.

Rita Van Stappen is 45 en komt uit Bambrugge. In een vorig leven was deze bio-ingenieur milieuambtenaar in Erpe-Mere. Vanaf 1 januari 2009 werd ze halftijds coördinatrice van het NEC. 'Mijn taak zal het zijn om diverse activiteiten te organiseren voor scholen en de boekhoudingen goed bij te houden. Daarnaast zijn we nog volop op zoek naar nieuwe vrijwilligers om alle taken het hoofd te kunnen blijven bieden. In het voorjaar zullen we enkele nieuwe activiteiten introduceren, zoals het 'Drama op het bospad' voor de tweede graad en de 'Beestentoren', waarbij je omgeving licht wordt aangepast om zoveel mogelijk dieren - zoals vlinders, egels en hommels - te lokken. Per seizoen zullen we een aangepaste wandeling organiseren, telkens in een andere deelgemeente. Werk in overvloed, dus.'

Dsc00298_2

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!