Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Sint-Lievens-Houtem verliest vertegenwoordiger in Raad van Bestuur SOLvA

Gemeenteraad

De Sociale Ontwikkelingsmaatschappij Land van Aalst (SOLvA) aanvaardt de toetreding van volgende gemeenten: Brakel, Horebeke, Kruishoutem, Lierde, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Zingem en Zwalm. Aangezien de vlag 'Land van Aalst' de lading van aangesloten gemeenten niet langer dekt, wordt SOLvA omgevormd tot SOM Zuid-Oost-Vlaanderen.

Door het grote aantal aangesloten gemeenten (vroeger 12, nu 22) wordt het aantal bestuurders beperkt tot 1 per 20.000 inwoners in plaats van 10.000 inwoners. Sint-Lievens-Houtem had op 1 januari 2008 9.534 inwoners. Daardoor verliest Sofie Boeykens (NH) haar zitje in de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur krijgt evenwel de mogelijkheid tot het instellen van een gedecentraliseerd adviescomité. Dit adviescomité zal worden samengesteld op de eerste algemene vergadering van het omgevormde SOLvA op 16 februari. In dat adviescomité worden alle bestuurders opgenomen die uit de boot vielen, net als de leden van het directiecomité dat ophoudt te bestaan. Sofie Boeykens wordt lid van het adviescomité.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!