Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Windturbines in Vlierzele?

De Oost-Vlaamse provincieraad heeft een ontwerpplan klaar voor de potentiële inplanting van midden- en grootschalige windturbines in onze provincie. Aangezien windturbines een aanzienlijke impact hebben op het omliggende landschap en de leefkwaliteit van de aanpalende bewoners, is een consequente ruimtelijke visie op de inplanting ervan onontbeerlijk.

Het openbaar onderzoek loopt tot 2 maart 2009. Het ontwerp van beleidskader ligt ter inzage op het gemeentehuis, waar ook bezwaren en opmerkingen kunnen ingediend worden. De infokrant over windturbines van de provincie Oost-Vlaanderen kunt u hier downloaden.

Een (heel onduidelijke) kaart met een overzicht van de mogelijke inplantingzones vindt u op de website van de provincie Oost-Vlaanderen. Daaruit blijkt dat - wat Sint-Lievens-Houtem betreft - windturbines mogelijks kunnen ingeplant worden langsheen de E40 in Vlierzele.

Wat de potentiële geluidshinder betreft, stelt het ontwerp van beleidskader dat die op een afstand van 250 meter van de windturbine een aanvaardbaar niveau bereikt. Ook slagschaduw - een stroboscopisch effect doordat de rotor van de turbine telkens voor de zon draait - kan hinder veroorzaken. Een antwoord op heel wat vragen vindt u alvast in de FAQ's van de provincie.

081226_01

(Foto: Solarwindtech)

Reacties

Wij wonen op enkele meter van het huidige stort (ik persoonlijk heb alles meegemaakt van 't begin van de zavelputten, stort De Letter enz.)Ik ben niet tegen groene energie, maar gezien de hinder van het stort, vrachtwagens, geurhinder,... die wij al die jaren al hebben mogen slikken, vind ik toch dat het nu het moment is dat er iets terug gedaan wordt . Eventueel een grote reductie of gratis electriciteit van de geleverde opgewekte energie voor de buurtbewoners . We betalen al belastingen genoeg in Sint Lievens Houtem en dat ten koste van een bvb nutteloze heraanleg van het marktplein.

 Geert Verhecken op 26 januari 2009 om 09:36

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!