Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Barokconcert Wieland en Piet Kuijken op 28 februari in Zonnegem

Vereniging Zonnegem Leeft organiseert op zaterdag 28 februari om 20.00u een barokconcert op viola da gamba en clavecimbel met Wieland en Piet Kuijken in de dorpskerk van Zonnegem. Op het programma staan onder meer werken van Bach, Marais en Couperin.

090213 WIE Wieland Kuijken werd geboren in 1938 te Dilbeek. Hij studeerde cello en piano aan het Stedelijk Conservatorium te Brugge en behaalde het hoger diploma cello aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Naast zijn klassieke studies interesseerde hij zich al als 18-jarige aan de viola da gamba en leerde dit instrument als autodidact bespelen. Zijn internationale carrière werd verder uitgebouwd met zijn twee broers Sigiswald (die begin februari de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Algemene Culturele Verdienste kreeg) en Barthold in samenwerking met Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Robert Kohnen en andere iconen van de authentieke beweging. Hij was medestichter van La Petite Bande.

Piet Kuijken, zoon van Wieland, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij won in 1994 de Cera Jeugd en Muziek prijs. In 2000-2001 studeerde hij met een BAEF Fellowship aan de Indiana Universiteit in Bloomington bij Menahem Pressler. Piet trad op als solist en in kamermuziekconcerten in Europa, Japan en de VS. Hij bespeelt zowel het klavecimbel als de pianoforte en de moderne piano. Zijn repertoriium reikt van de barok tot de hedendaagse muziek. Piet Kuijken doceert piano en pianoforte aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen en kamermuziek aan het Orpheus instituut in Gent.

Kaarten kosten 10 euro, 8 euro voor kortingscategorieën, en zijn verkrijgbaar bij de Houtemse cultuurdienst (053-60 72 35) of bij Zonnegem Leeft (053-62 68 84).

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!