Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gezamenlijke stookolieaankoop door OCMW's is toegelaten

De OCMW's van Sint-Lievens-Houtem en Zottegem mogen opnieuw een gezamenlijke aankoop van stookolie organiseren. Dat was het vonnis van de Oudenaardse rechtbank van koophandel na een klacht van brandstoffederatie Brafco.

In het najaar van 2008 organiseerden de OCMW's van Sint-Lievens-Houtem en Zottegem een gemeenschappelijke stookolieaankoop waarop iedereen kon intekenen. Het stookoliecontract - goed voor 2,8 miljoen liter aan 0,7079 euro per liter - werd binnengehaald door Peter De Vos uit Nazareth. Een lage aankoopprijs kon worden bedongen door de omvang van de bestelling. Tegen deze manier van handelen spanden tien brandstofhandelaren en hun federatie Brafco een rechtszaak aan.

De rechter van koophandel sprak beide OCMW's vrij van inbreuken tegen de wet op de handelspraktijken, de wet op de bescherming van de consument en de wetgeving overheidsopdrachten. Volgens de rechter wilden de OCMW's zichzelf niet verrijken, noch de handelaars aanzetten om met verlies te verkopen.

Het volledige vonnis kunt u hier downloaden: Download 090204 OCMW-vonnis

De rechtszaak kostte beide OCMW's inmiddels al 8.400 euro. "Het is wraakroepend dat we dat geld niet op een zinniger manier kunnen investeren", aldus Zottegems OCMW-voorzitter Kurt De Loor. Of er een nieuwe gezamenlijke aankoop van stookolie komt in beide gemeenten, is voorlopig nog afwachten.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!