Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Infodagen ruilverkaveling in februari en maart

In april 2008 werd een openbaar onderzoek georganiseerd waarin de 'inbreng' in de ruilverkaveling in Sint-Lievens-Houtem werd onderzocht. Eigenaars en gebruikers konden hun bezwaren, opmerkingen of correcties op hun 'inbreng' meedelen. Het ruilverkavelingscomité heeft al deze gegevens onderzocht en een beslissing genomen. Deze beslissingen werden verwerkt in het dossier 'inbreng' en alle eigenaars en gebruikers in de ruilverkaveling worden per aangetekende brief op de hoogte gebracht van hun definitieve inbreng tijdens deze neerlegging.

Infodagen

De Vlaamse Landmaatschappij zal tijdens vaste infodagen aanwezig zijn voor het verstrekken van inlichtingen in De Fabriek. De infodagen vinden plaats telkens van 9 tot 12u en van 13 tot 16u op volgende data: 23/2 - 24/2 - 25/2 - 26/2 - 2/3 - 3/3 - 4/3 - 5/3 - 9/3 - 10/3 - 11/3 en 12/3.

Tijdens deze dagen is ook de herverkavelaar aanwezig voor het noteren van uw wensen met betrekking tot de nieuwe kavels. Deze zullen tijdens de volgende fase in de ruilverkaveling worden verwerkt. Wensen die u al eerder meegedeeld heeft, blijven geldig. U hoeft deze niet opnieuw te formuleren.

Betwistingen

Gedurende dertig dagen na ontvangst van de aangetekende brief kunnen eigenaars en gebruikers de vastgestelde puntenwaarde en de perceelsoppervlakte betwisten bij de vrederechter van Herzele. De belangrijkste voorwaarde om de oppervlakte te kunnen betwisten, is dat de oppervlakte voor eenzelfde eigenaar of gebruiker minimaal 2% afwijkt van zijn totale eigendom of gebruik.

Ruilverkaveling Sint-Lievens-Houtem

090206 RUI Een ruilverkaveling is het ruilen en herschikken van gronden binnen een afgebakend gebied. In plaats van kleinere, versnipperde percelen krijgen de eigenaars en gebruikers één of meerdere grote, goed toegankelijke blokken die indien mogelijk bij de landbouwbedrijfszetel liggen. Maar naast landbouwstructuurverbetering komen ook landschapszorg, natuurbehoud, archeologie en recreatie aan bod.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!