Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Lode De Vos en Filip Verneert in De Garage op 19 februari

090216 LOD Op 19 februari concerteren Lode De Vos (sax, tanpura en zang) en Filip Verneert (gitaar en oud) in het Bavegemse Muziekcentrum De Garage.

"De Indiase stijl waarin ik zing, is dhrupad. Het is de bedoeling te onderzoek waar deze stijl kan aansluiten bij jazz." De tanpura is een viersnarige Indiase sitar, hier gebruikt als harmonische ondersteuning bij de zang. De oud, een Arabische luit, blijft in Oosterse sfeer maar ligt toch al iets dichter bij onze cultuur.

We vertrekken vanuit een raga Bhimpalasi en laten de creatie zichzelf ontwikkelen. Raga staat voor melodische constructie.

Kenmerkend voor dhrupad zijn lange klanken, ruimte, rasa: wat aan de basis ligt van een bepaalde emotie.

Dhrupad is gebaseerd op shringara (het sensuele, het erotische) en daarom niet toegelaten in vele Indiase orthodoxe denkrichtingen. Meestal moet het daar over God gaan. Niet zo bij dhrupad.

Waar: 'De Garage' - Kerkkouterstraat 62 - 9520 Bavegem

Wanneer: 19 februari - 20.00u

Prijs: 6,5 of 5 euro

Info en reservatie: CC De Fabriek - 053-60 72 35 - ccdefabriek@sint-lievens-houtem.be

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!