Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Ronde van Vlaanderen: 900 euro voor standruimte

090223 WIE Zoals al herhaaldelijk gemeld doet de Ronde van Vlaanderen op zondag 5 april ook Sint-Lievens-Houtem aan. De gemeente zal een groot openlucht TV-scherm huren, waarop de Ronde vanop het Marktplein kan gevolgd worden na de doortocht van de renners rond 12.30u. Er komt ook een podium op de Markt van waarop vanaf 11u tot ruim na de aankomst in Meerbeke muzikale animatie wordt verzorgd.

De gemeente biedt de mogelijkheid aan geïnteresseerde particulieren en bedrijven om standruimte te reserveren in de twee tenten die op het Marktplein zullen opgetrokken worden. Er moet minimaal 36 m² gehuurd worden à rato van 25 euro per vierkante meter. Elke huurder ontvangt per 36 m² ook vijf VIP-parkeerplaatsen en een flatscreen op de stand.

Tijdens het evenement mogen op het openbare domein geen sterke dranken (meer dan 15% alcohol) verkocht worden. Een gelegenheidscafé of -snackbar waar occasioneel voeding of drank wordt verkocht, is eveneens verboden. Uitbaters van horecazaken krijgen wel de mogelijkheid om hun handelszaak uit te breiden met een (groter) terras.

De sp.a en enkele leden van Open VLD onthielden zich bij de stemming van dit reglement. 'Voor die ene keer dat de Ronde in Houtem passeert, mag de gemeente gerust gratis ruimte in de tenten ter beschikking stellen aan verenigingen', aldus Open VLD-raadslid Hubert Berckmoes.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!