Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

SOLvA start met afbraak Paardenmarkt in maart 2009

Op de Paardenmarkt prijkt al een hele tijd een aankondigingsbord van de SOM Zuid-Oost-Vlaanderen, het vroegere SOLvA. Er zullen in totaal 23 woongelegenheden en 1 winkel opgetrokken worden. Vanaf maart zal eindelijk enige beweging op de site merkzaam zijn. Dan wordt gestart met de afbraak van de bestaande woningen.

Inrichtingsplannen

De aankoop van het eerste pand dateert al van september 2004. Pas in 2008 beslisten de eigenaars van de woning aan het Hoeksken 1 om ook hun huis aan de SOM te verkopen. Naar aanleiding daarvan moesten de inrichtingsplannen opnieuw uitgewerkt worden. U kunt de herwerkte 3D-versie hieronder downloaden.

Download solva_site_de_moor.pdf

Lijdensweg voor subsidies

Ook de subsidiëren van de afbraakwerken was een lijdensweg. 'De subsidiërende instantie aanvaardde de prijsverantwoording van de laagste inschrijver niet', vertelt adjunct-algemeen directeur Kristien Van Den Rijse. 'Om uiteenlopende redenen kon de opdracht ook niet toegekend worden aan de andere inschrijvers. Daarop besloten we om de afbraakwerken zonder subsidie uit te voeren en de opdracht alsnog aan de laagste inschrijver te gunnen.'

Eerste fase afgewerkt in 2011

Gepland wordt dat de bouwwerken starten midden 2009. De eerste fase zal vermoedelijk midden 2011 afgewerkt zijn. Kandidaat-kopers kunnen zich nu al inschrijven via deze link . De puntentoekenning gebeurt op basis van inkomen (max. 65.000 euro), gezinssituatie, woonplaats en datum van inschrijving. Kopers mogen op de dag van de aankoop geen andere eigendommen bezitten en moeten minstens 10 jaar in het aangekochte pand blijven wonen.

"Ongunstige conjunctuur"

In de loop der jaren werden in en rond het centrum van Sint-Lievens-Houtem heel wat nieuwe appartementen opgetrokken. Vraag is dan ook of men op een dergelijk initiatief zit te wachten. 'We zijn ons bewust van de huidige ongunstige conjunctuur op de vastgoedmarkt. Daarom overwegen we om de bouw van de appartementen gefaseerd te laten verlopen en de verkoop van de al gerealiseerde appartementen af te wachten', klinkt het bij de Sociale Ontwikkelingsmaatschappij.

081218_solva

(Foto: SOLVA)

Reacties

een winkel ? een bakkerij zou een goed idee zijn

 jp op 28 februari 2009 om 18:44

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!