Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Vrijwilligers voor bemanning stem- en telbureaus

090213 VER Op 7 juni aanstaande vinden Vlaamse en Europese verkiezingen plaats. Daarvoor zijn vele duizenden voorzitters, secretarissen en bijzitters nodig om de stem- en telbureaus te bemannen. De vrederechter duidt in principe de voorzitters aan, die op hun beurt bijzitters zoeken.

Voor vele vrederechters is deze procedure een processie van Echternach omdat veel door het lot aangewezen burgers proberen aan hun burgerplicht te ontsnappen. Daarom verkennen meer en meer gemeenten op voorhand het terrein en gaan ze op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Zo ook Sint-Lievens-Houtem.

"Ook bij de vorige verkiezingen deden we al een beroep op vrijwilligers. Dat zal dus voor de komende verkiezingen van 7 juni niet anders zijn. Bovendien stimuleren we ook onze eigen gemeentemedewerkers en hun familie om zich als vrijwilliger op te geven. Op die manier slaagden we er bij de federale verkiezingen van twee jaar terug in om de bureaus maximaal te bezetten", aldus gemeentesecretaris Gwen Quipor.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!