Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Weggelopen Bavegemse Saarlooswolfhond legt heel parcours af

090212 SAA Op 10 januari liep Lycos, een Saarlooswolfhond van de familie Verbeeck uit Bavegem, achter een vos aan en kwam niet meer terug. Sindsdien is Lycos op de dool en legde hij al een onwaarschijnlijk parcours af van meer dan 125 kilometer. Zijn tocht vertrok in Bavegem en liep over Serskamp, Aalst, Hofstade, Gijzegem, Buggenhout, Opdorp, Baardegem, Asse, Sint-Ulriks-Kapelle, Affligem, Sint-Antelinks en Godveerdegem. Uit die dorpen kwamen al meldingen binnen.

Lycos is een drie jaar oude Saarlooswolfhond. Hij is iets groter dan een Duitse herder en ziet eruit als een wolf. Hij is absoluut niet gevaarlijk maar eerder terughoudend en schuw voor vreemde mensen. Hij heeft wel een jachtdrift wat betekent dat hij achter kippen, konijnen, hazen, schapen en ander 'wild' zal jagen.

500 euro beloning

'We hebben geen idee waar hij nu is', aldus eigenaar Jan Verbeeck. 'Mogelijks is hij richting Zwalmstreek gelopen. Indien het klopt dat hij in een cirkel loopt, is het mogelijk dat hij richting Munkzwalm of Merelbeke loopt. Maar hij kan natuurlijk ook naar het zuiden gelopen zijn. We hebben al honderden flyers uitgehangen (zie download, jdn). We willen hem heel snel terug, vooraleer schapen en lammetjes op de weiden worden uitgezet. Voor de gouden tip die hem veilig en wel thuisbrengt, voorzien we een beloning van 500 euro."

Download Lycos vermist

Mensen die denken een bruikbare tip te hebben over het wel en wee van Lycos, kunnen bellen naar Jan Verbeeck op 0474-58 38 65.

Reacties

Een tip heb ik jammer genoeg niet , we wonen ook niet in de regio, maar ik heb zelf een Saarloos en hoop samen met de eigenaars dat ze hun hond mogen terugvinden. Ik kan me hun wanhoop maar al te goed voorstellen, ik leef enorm met hen mee.

 Hilda Weets op 19 februari 2009 om 12:32

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!