Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Barokconcert Wieland en Piet Kuijken op 28 februari in Zonnegem

Vereniging Zonnegem Leeft organiseert op zaterdag 28 februari om 20.00u een barokconcert op viola da gamba en clavecimbel met Wieland en Piet Kuijken in de dorpskerk van Zonnegem. Op het programma staan onder meer werken van Bach, Marais en Couperin.

090213 WIE Wieland Kuijken werd geboren in 1938 te Dilbeek. Hij studeerde cello en piano aan het Stedelijk Conservatorium te Brugge en behaalde het hoger diploma cello aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Naast zijn klassieke studies interesseerde hij zich al als 18-jarige aan de viola da gamba en leerde dit instrument als autodidact bespelen. Zijn internationale carrière werd verder uitgebouwd met zijn twee broers Sigiswald (die begin februari de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Algemene Culturele Verdienste kreeg) en Barthold in samenwerking met Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Robert Kohnen en andere iconen van de authentieke beweging. Hij was medestichter van La Petite Bande.

Piet Kuijken, zoon van Wieland, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij won in 1994 de Cera Jeugd en Muziek prijs. In 2000-2001 studeerde hij met een BAEF Fellowship aan de Indiana Universiteit in Bloomington bij Menahem Pressler. Piet trad op als solist en in kamermuziekconcerten in Europa, Japan en de VS. Hij bespeelt zowel het klavecimbel als de pianoforte en de moderne piano. Zijn repertoriium reikt van de barok tot de hedendaagse muziek. Piet Kuijken doceert piano en pianoforte aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen en kamermuziek aan het Orpheus instituut in Gent.

Kaarten kosten 10 euro, 8 euro voor kortingscategorieën, en zijn verkrijgbaar bij de Houtemse cultuurdienst (053-60 72 35) of bij Zonnegem Leeft (053-62 68 84).

Pallieterdropping op 27 februari

090219 DRO Op vrijdag 27 februari organiseert Luc De Cooman van het Houtemse café Pallieter een dropping onder de noemer 'Weerwolven, trappisten en Livinus'. Inschrijvingen kunnen gebeuren in groepen van minimaal 4 en maximaal 20 personen. De mobiele drop van de eerste 'weerwolfkudde' is gepland om 19.30u.

Er zijn vijf controlepunten. Aan de hand van foto's en/of stafkaarten moet elke groep een bepaalde route volgen. Het af te leggen traject bedraagt ongeveer 12 kilometer. Per controlepunt zijn er vragenlijsten over weerwolven, Pallieter, trappisten en Livinus. Iedere groep krijgt bij de start een noodstafkaart onder gesloten omslag. Die mag enkel worden gebruikt in geval van verdwalen. Het openen van de omslag betekent automatische uitsluiting van de wedstrijd.

Per deelnemer betaalt u 15 euro. Daarin zijn onder andere inbegrepen: een originele reflecterende Fortis-Pallieter vest, gratis consumpties op alle controleposten en 'wolf-voedsel' tijdens en na de tocht. Het winnende team mag met zes personen gratis deelnemen aan de Holiday BBQ op 10 juli.

Aangepast schoeisel en een degelijke zaklamp zijn aanraders. Inschrijven kan tot maandag 23 februari op 0478-45 45 01 of via de pallietersite. Mochten de weergoden de organisatoren ongunstig gezind zijn, is vrijdag 13 maart de alternatieve datum. 

(Foto: Pallieter)

Bacchusstoet op 1 maart. Inschrijven kan tot en met vandaag

090220 BAC De traditie van de Bacchusstoet wordt ook in 2009 verdergezet. Aan de Houtemse verenigingen en individuelen wordt gevraagd om massaal deel te nemen aan de stoet op zondag 1 maart. Dat kan enkel door vooraf in te schrijven via het Bacchusteam (Paul De Meyer 053-62 55 44). Inschrijven kan tot en met vandaag 20 februari. Alle deelnemers krijgen dit jaar 8 euro en twee drankconsumpties.

Ook voor de reclamestoet kan men inschrijven aan 25 euro per voertuig tot uiterlijk 28 februari. Deelname kan worden bevestigd door storting van het bedrag op rekeningnummer 143-0603657-30 met vermelding 'reclamestoet en firmanaam'.

De stoet zelf gaat uit op zondag 1 maart met start op de Dries om 14.30u en legt volgend traject af: Krabbenijckstraat, Olmenlaan, Doelstraat, Eiland, Markt, E. Tinelstraat, Fabrieksstraat, Krabbenijckstraat en Dries. De reclamestoet start al om 14.00u. Aansluitend op de stoet is er een worp van Bacchus- en Bacchantebroden.

De dag voordien, 28 februari, wordt andermaal een Bacchusfuif Bal Maské georganiseerd in de verwarmde tent op de Dries (vanaf 21u). Naast de gratis inkom zijn er optredens van Goebezig en dj Karmelietje. Er is ook een cocktailbar en happy hour van 22.30u tot 23.30u. Er is een prijs voorzien voor de mooist uitgedoste en meest ludieke carnavalist.

Pasar organiseert infoavond over Europa

090219 EUR Op zaterdag 21 februari nodigt Pasar Sint-Lievens-Houtem iedereen uit op een thema-avond 'Kennismaking met Europa'. Naar aanleiding van de komende Europese verkiezingen en het geplande bezoek van Pasar op 9 mei aan de Europese instellingen, laat men geïnteresseerden nu al kennismaken met Europa.

De aanwezigen worden meegenomen doorheen België en zijn buurlanden, aangevuld met een kwis en een spelletje bingo. Ook de culinaire geneugten van de behandelde landen komen aan bod.

Waar: Pasar-lokaal - Kloosterstraat - Sint-Lievens-Houtem

Wanneer: 21 februari - 19.00u

Prijs: 4 euro

Info en inschrijvingen: André Van Caekenberghe (053-62 55 60) of Luc Stevens (053-62 41 88)

Gratis waterkaraf TMVW op 21 maart in gemeentehuis

090217 TMV De watermaatschappij TMVW wil iedereen stimuleren om meer water te drinken. Zij schenken aan al hun klanten dan ook een hippe karaf om water uit te schenken.

Ter gelegenheid van de Wereldwaterdag 2009 deelt het promoteam van TMVW op zaterdag 21 maart van 14 tot 16u en zolang de voorraad strekt, massaal gratis waterkaraffen uit in het gemeentehuis. Via deze link kan je je waterkaraf reserveren. TMVW voorziet één karaf per aansluiting. 

Lode De Vos en Filip Verneert in De Garage op 19 februari

090216 LOD Op 19 februari concerteren Lode De Vos (sax, tanpura en zang) en Filip Verneert (gitaar en oud) in het Bavegemse Muziekcentrum De Garage.

"De Indiase stijl waarin ik zing, is dhrupad. Het is de bedoeling te onderzoek waar deze stijl kan aansluiten bij jazz." De tanpura is een viersnarige Indiase sitar, hier gebruikt als harmonische ondersteuning bij de zang. De oud, een Arabische luit, blijft in Oosterse sfeer maar ligt toch al iets dichter bij onze cultuur.

We vertrekken vanuit een raga Bhimpalasi en laten de creatie zichzelf ontwikkelen. Raga staat voor melodische constructie.

Kenmerkend voor dhrupad zijn lange klanken, ruimte, rasa: wat aan de basis ligt van een bepaalde emotie.

Dhrupad is gebaseerd op shringara (het sensuele, het erotische) en daarom niet toegelaten in vele Indiase orthodoxe denkrichtingen. Meestal moet het daar over God gaan. Niet zo bij dhrupad.

Waar: 'De Garage' - Kerkkouterstraat 62 - 9520 Bavegem

Wanneer: 19 februari - 20.00u

Prijs: 6,5 of 5 euro

Info en reservatie: CC De Fabriek - 053-60 72 35 - ccdefabriek@sint-lievens-houtem.be

Oudere berichten:
> Erfgoedbeleidsplan Viersprong voorgesteld
> Guido Belcanto en Alex Agnew uitverkocht
> Sport@com voor betaalbare evenementen
> Weggelopen Bavegemse Saarlooswolfhond legt heel parcours af
> KWB organiseert gezelschapspellenavond op 20 februari
> Brandweer kostte gemeente 294.722 euro in 2006
> Allgro opent in het najaar nieuwe productiehal
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Infoavond EHBO bij kinderen op 11 februari
> Vlaams minister Crevits komt aansluiting E40 - N42 bekijken
> Infodagen ruilverkaveling in februari en maart
> KWB serveert valentijnsontbijt
> Gezamenlijke stookolieaankoop door OCMW's is toegelaten
> Topsnookercoach Chris Henry op 7 februari te gast in Snooker Argus
> Overlagingswerken op Marktplein
> Intro vzw verzorgt groenonderhoud
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Workshop fruitbomen snoeien op 7 februari
> Verenigingen kunnen graantje meepikken van passage RVV
> Nieuwe folders belbus beschikbaar vanaf 5 februari

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!