Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Houtems gerechtelijk nieuws

Drugsverslaafde besteelt familieleden

Rebecca R. (26) uit Sint-Lievens-Houtem moest zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde voor diverse feiten. Om haar verslaving aan heroïne en cocaïne te kunnen betalen, stal ze van familieleden.

Ze stond echter ook terecht voor valsheid in geschrifte. In september 2007 maakte ze een fictief document op naam van de gemeente Sint-Lievens-Houtem op, waarbij de handtekening van de burgemeester werd vervalst om zich een bedrag van 40 euro te kunnen toe-eigenen. Rechter Peter Van de Meulebroucke omschreef het gedrag van de beklaagde als 'achterbaks'. De beklaagde, die niet kwam opdagen, werd bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden.

Gezamenlijke stookolieaankoop door OCMW's is toegelaten

De OCMW's van Sint-Lievens-Houtem en Zottegem mogen opnieuw een gezamenlijke aankoop van stookolie organiseren. Dat was het vonnis van de Oudenaardse rechtbank van koophandel na een klacht van brandstoffederatie Brafco.

In het najaar van 2008 organiseerden de OCMW's van Sint-Lievens-Houtem en Zottegem een gemeenschappelijke stookolieaankoop waarop iedereen kon intekenen. Het stookoliecontract - goed voor 2,8 miljoen liter aan 0,7079 euro per liter - werd binnengehaald door Peter De Vos uit Nazareth. Een lage aankoopprijs kon worden bedongen door de omvang van de bestelling. Tegen deze manier van handelen spanden tien brandstofhandelaren en hun federatie Brafco een rechtszaak aan.

De rechter van koophandel sprak beide OCMW's vrij van inbreuken tegen de wet op de handelspraktijken, de wet op de bescherming van de consument en de wetgeving overheidsopdrachten. Volgens de rechter wilden de OCMW's zichzelf niet verrijken, noch de handelaars aanzetten om met verlies te verkopen.

Het volledige vonnis kunt u hier downloaden: Download 090204 OCMW-vonnis

De rechtszaak kostte beide OCMW's inmiddels al 8.400 euro. "Het is wraakroepend dat we dat geld niet op een zinniger manier kunnen investeren", aldus Zottegems OCMW-voorzitter Kurt De Loor. Of er een nieuwe gezamenlijke aankoop van stookolie komt in beide gemeenten, is voorlopig nog afwachten.

Houtems gerechtelijk nieuws

Een twintigjarige Houtemse dievegge werd met haar Aalsterse kompaan veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. Weigeren ze, dan moeten ze voor een half jaar de cel in. In juni vorig jaar stalen ze een trui en een handtas van een van de klanten in een Aalsterse discotheek.


Geen vergunning voor Rotorfun

Vzw Rotorfun, die in de Bavegemse Houwstraat een terrein voor modelluchtvaarttuigen wou exploiteren en daarvoor al een milieuvergunning op proef had ontvangen van het Houtemse gemeentebestuur, ziet die beslissing herroepen door de Bestendige Deputatie.

De beslissing ligt momenteel ter inzage bij de technische dienst van het gemeentebestuur. Beroep ertegen is mogelijk binnen de 60 kalenderdagen.

Houtems gerechtelijk nieuws

Dievegge veroordeeld

Een twintigjarige Houtemse dievegge werd veroordeeld tot zeven maanden cel met uitstel. Met een hele reeks kompanen pleegde ze in de loop van 2007 diverse feiten zoals het stelen van handtassen, geld en portefeuilles. Zowel in Aalst als in Denderleeuw gaven de dieven zich uit voor verpleegkundigen van het OLV-ziekenhuis om geld in te zamelen, dat in de eigen zakken verdween.

Partnergeweld

Een 46-jarige man uit Sint-Lievens-Houtem werd gisteren bij verstek veroordeeld tot 4 maanden cel en een boete van 550 euro voor partnergeweld. De feiten dateren van september 2008. De ex-vriendin van de veroordeelde diende toen klacht in voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Oudere berichten:
> Erfgoedbeleidsplan Viersprong voorgesteld
> Guido Belcanto en Alex Agnew uitverkocht
> Sport@com voor betaalbare evenementen
> Weggelopen Bavegemse Saarlooswolfhond legt heel parcours af
> KWB organiseert gezelschapspellenavond op 20 februari
> Brandweer kostte gemeente 294.722 euro in 2006
> Allgro opent in het najaar nieuwe productiehal
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Infoavond EHBO bij kinderen op 11 februari
> Vlaams minister Crevits komt aansluiting E40 - N42 bekijken
> Infodagen ruilverkaveling in februari en maart
> KWB serveert valentijnsontbijt
> Gezamenlijke stookolieaankoop door OCMW's is toegelaten
> Topsnookercoach Chris Henry op 7 februari te gast in Snooker Argus
> Overlagingswerken op Marktplein
> Intro vzw verzorgt groenonderhoud
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Workshop fruitbomen snoeien op 7 februari
> Verenigingen kunnen graantje meepikken van passage RVV
> Nieuwe folders belbus beschikbaar vanaf 5 februari

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!