Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Bacchusstoet: de foto's

Veertien groepen, droog weer en veel kijklustigen gisteren op de Houtemse Bacchusstoet. De dure archeologische opgravingen, de (alweer) dure Livinusfeesten en de (misschien dure) komst van de Ronde naar Houtem passeerden allemaal de revue. De foto's vindt u hieronder. Klik op de foto's voor een grotere afbeelding.

DSC00377  DSC00379


DSC00382

DSC00388

DSC00390

DSC00393


DSC00394

DSC00395


DSC00397

DSC00398


DSC00399


DSC00400
DSC00401

DSC00407 


DSC00402

DSC00406

DSC00408

DSC00413

Samenaankoop luiers en verzorgingsproducten

090219 HUG 090219 GAL Eén van de grootste kosten die een jong gezin heeft, zijn de luiers en bijbehorende verzorgingsproducten. Of je nu met wegwerpluiers werkt of kiest voor herbruikbare luiers, de verzorging van de kleine spruit betekent zonder twijfel een grote hap uit het gezinsbudget.

In groep aankopen scheelt een flinke slok op de borrel. Via KWB Houtem kunt u nu genieten van een voordeeltarief dat - volgens de organisatoren - ver onder de gangbare winkelprijs blijft, met kortingen tot 30% op de winkelprijzen.

KWB biedt wegwerpluiers en babydoekjes aan van Huggies en herbruikbare luiers van het Belgische merk Kiddybips. Naast de luiers worden ook verzorgingsproducten aangeboden van Galenco.

Geïnteresseerde KWB-gezinnen kunnen de uitgebreide folder verkrijgen bij Paul De Roo (0496-53 94 67 of kwb.houtem@telenet.be). Een folder met alle info en prijzen is eveneens terug te vinden op deze link. Ook niet-KWB-gezinnen kunnen deelnemen aan deze samenaankoop. Daar tegenover staat wel een verplicht lidmaatschap. Dat kost u 23 euro. 

Sport@com voor betaalbare evenementen

David Van Herreweghe en Bert Schietse richtten in Sint-Lievens-Houtem de vereniging Sport@com op. Doel van de vereniging is om kwaliteitsvolle evenementen te organiseren tegen betaalbare prijzen. Niet alleen volwassenen maar ook jongeren komen aan hun trekken met de organisatie van dans- en sportkampen tijdens de zomermaanden.

Het Houtemse Humorfestival bijt de spits af. Op vrijdag 6 maart treden Nigel Williams en Joost Van Hyfte op in CC De Fabriek. Tickets (10 euro) zijn te verkrijgen via 0495-62 17 47.

Nigel Williams in Comedy Casino (Canvas):

Weggelopen Bavegemse Saarlooswolfhond legt heel parcours af

090212 SAA Op 10 januari liep Lycos, een Saarlooswolfhond van de familie Verbeeck uit Bavegem, achter een vos aan en kwam niet meer terug. Sindsdien is Lycos op de dool en legde hij al een onwaarschijnlijk parcours af van meer dan 125 kilometer. Zijn tocht vertrok in Bavegem en liep over Serskamp, Aalst, Hofstade, Gijzegem, Buggenhout, Opdorp, Baardegem, Asse, Sint-Ulriks-Kapelle, Affligem, Sint-Antelinks en Godveerdegem. Uit die dorpen kwamen al meldingen binnen.

Lycos is een drie jaar oude Saarlooswolfhond. Hij is iets groter dan een Duitse herder en ziet eruit als een wolf. Hij is absoluut niet gevaarlijk maar eerder terughoudend en schuw voor vreemde mensen. Hij heeft wel een jachtdrift wat betekent dat hij achter kippen, konijnen, hazen, schapen en ander 'wild' zal jagen.

500 euro beloning

'We hebben geen idee waar hij nu is', aldus eigenaar Jan Verbeeck. 'Mogelijks is hij richting Zwalmstreek gelopen. Indien het klopt dat hij in een cirkel loopt, is het mogelijk dat hij richting Munkzwalm of Merelbeke loopt. Maar hij kan natuurlijk ook naar het zuiden gelopen zijn. We hebben al honderden flyers uitgehangen (zie download, jdn). We willen hem heel snel terug, vooraleer schapen en lammetjes op de weiden worden uitgezet. Voor de gouden tip die hem veilig en wel thuisbrengt, voorzien we een beloning van 500 euro."

Download Lycos vermist

Mensen die denken een bruikbare tip te hebben over het wel en wee van Lycos, kunnen bellen naar Jan Verbeeck op 0474-58 38 65.

KWB organiseert gezelschapspellenavond op 20 februari

090121 KOL Op vrijdag 20 februari organiseert KWB-Houtem een gezelschapspellenavond. Met die avond mikken de organisatoren op gezinnen: man, vrouw en kinderen samen rond de tafel om een van de allernieuwste en allerbeste gezelfschapspelen (Kolonisten van Catan, Alhambra, Carcassonne, Machiavelli, ...) te spelen. KWB heeft een spellenkoffer samengesteld van 20 gevarieerde basisspellen die snel en eenvoudig te spelen zijn, zonder te veel tijd te verliezen met reglementen te lezen.

Kaartspelen, strategiespelen en familiespelen behoren tot het gamma. Klassiekers zoals Monopoly, Stratego, Pictionary, ... komen niet aan bod.

Wanneer: 20 februari - 19.30u

Waar: KWB-lokaal - Kloosterstraat - Sint-Lievens-Houtem

Info: Severien Cloet (053-62 46 99) of Paul De Roo (0496-53 94 67) of mail naar kwb.houtem@telenet.be.

KWB serveert valentijnsontbijt

090121 BRE Wie op zondag 15 februari zijn geliefde wil verrassen met een ontbijt op bed maar daarvoor zelf niet de deur uit wil, kan een beroep doen op de Houtemse KWB. Het kan tegelijk een oplossing zijn voor een eventueel vergeten valentijnscadeau.

Wanneer: zondag 15 februari

Bestelling aan huis: tussen 8 en 10u. Afhalen kan tussen 7.30u en 8.30u in het Clubhuis (Kloosterstraat)

Wat: een uitgebreid ontbijtbuffet met onder andere vers fruitsap, broodjes, koffiekoeken, yoghurt, fruit én een KWB-attentie

Prijs: 7 euro (KWB-leden), 8,5 euro (niet-leden), 5 euro (kinderen), levering buiten Groot-Houtem: + 2 euro/rit.

Info en reservatie: bij een van de KWB-bestuursleden of via kwb.houtem@telenet.be ten laatste op 9 februari.

Topsnookercoach Chris Henry op 7 februari te gast in Snooker Argus

090204 SNO Komende zaterdag 7 februari ontvangt Taverne Snooker Argus Chris Henry. De 43-jarige topcoach uit East Lancashire woont al enkele jaren in het Brugse Varsenare. Zelf is hij ook een begenadigd snookerspeler.

Einde vorig jaar zette hij nog een 143 clearance neer in de West-Vlaamse competitie. Grote bekendheid verwierf hij echter toen hij in 2002 Peter Ebdon naar de wereldtitel loodste. Momenteel traint hij al bijna anderhalf jaar Stephen Hendry, de absolute wereldtopper en de man die hij tijdens zijn amateurloopbaan nog uitschakelde tijdens het Britse kampioenschap voor -21-jarigen. Henry begeleidt ook de Belgische snookerspeelster Isabelle Jonckheere. 

Iedereen is van harte welkom in Taverne Snooker Argus om deze legende aan het werk te zien terwijl hij de technieken uitlegt en ieders vragen beantwoordt.

Waar: Taverne Snooker Argus - Marktplein 75 - Sint-Lievens-Houtem

Wanneer: 7 februari - 19.00u

Info: 053-63 05 20

Workshop fruitbomen snoeien op 7 februari

090121 SNO Op zaterdag 7 februari organiseren KWB Houtem, de gemeentelijke Milieuraad, Velt Houtem-Herzele, de Landelijke Gilde en vzw De Pastorie een infonamiddag en demonstratie rond het snoeien van fruitbomen.

Compostmeester Aloïs Van De Velde staat in voor de snoeidemonstratie en de deskundige informatie. Hij zal fruitbomen snoeien, zowel hoogstam als halfstam, en eveneens leren vermeerderen door middel van stekken. Indien interesse bij de aanwezigen kan ook dieper ingegaan worden op het aanplanten van fruitbomen.

Het is de bedoeling dat het een demonstratie wordt, waarna de liefhebbers die hun snoeischaar hebben meegebracht, hun kunsten kunnen botvieren op de fruitbomen van Lieven De Naeyer, in wiens tuin de demo plaatsvindt.

Wanneer: zaterdag 7 februari - 14.00u

Waar: Tuin Lieven De Naeyer (Oordegemstraat 20 - Vlierzele)

Prijs: gratis (KWB-leden), 2 euro (niet-leden)

Red een kinderleven met je oude gsm

0812_hn

Het Nieuwsblad zet zich in voor kinderen met kanker. Via een inzamelingsactie gaat de krant op zoek naar oude gsm's. Per herbruikbare gsm gaat er 4 euro naar projecten die kinderkanker bestrijden.

Vanaf half december publiceerde Het Nieuwsblad artikels over de gsminzamelactie en focust op projecten rond kinderkanker. Op vrijdag 16 januari krijg je in je krantenwinkel een gratis envelop bij Het Nieuwsblad. Met deze envelop kan je een aantal oude gsm's gratis opsturen.

In 800 van de betere krantenwinkels staan er inzamelboxen. Je kan daar je oude gsm (zonder envelop) in steken.

Lees alles over de actie via deze link.

Cursus vrije begeleiders voor behalen rijbewijs

0812_rwDe KWB van Sint-Lievens-Houtem start binnenkort met een tweedelige cursus voor de begeleiders bij de vrije begeleiding voor het behalen van het rijbewijs.

In heel wat scholen kunnen leerlingen deelnemen aan het project 'Rijbewijs op school' van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en gratis hun theoretisch rijexamen afleggen op school. KWB pleit echter voor de vrije begeleiding en organiseert daarom deze cursus.

Voor de begeleiders werd een speciaal startpakket ontwikkeld. Begeleider zijn houdt immers heel wat andere verantwoordelijkheden in dan zelf achter het stuur plaatsnemen. Wie als begeleider met een kandidaat-bestuurder de weg op wil, kan maar beter goed voorbereid zijn. Je kennis opfrissen van de verkeersregels is immers geen overbodige luxe. Een begeleider moet ook een goede coach zijn die planmatig tewerkgaat. Het startpakket omvat twee avonden: een over de verkeersregels en een over de aanpak van de begeleiding.

Wanneer: 30 januari en 6 februari om 19.30u

Waar: KWB-lokaal - Kloosterstraat - Sint-Lievens-Houtem

Prijs: 25 euro; 12 euro voor KWB-leden; 20 euro voor CM-leden

Info en inschrijvingen: Armand Vermeire - 053-62 66 54 - kwb.houtem@telenet.be.

Oudere berichten:
> Erfgoedbeleidsplan Viersprong voorgesteld
> Guido Belcanto en Alex Agnew uitverkocht
> Sport@com voor betaalbare evenementen
> Weggelopen Bavegemse Saarlooswolfhond legt heel parcours af
> KWB organiseert gezelschapspellenavond op 20 februari
> Brandweer kostte gemeente 294.722 euro in 2006
> Allgro opent in het najaar nieuwe productiehal
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Infoavond EHBO bij kinderen op 11 februari
> Vlaams minister Crevits komt aansluiting E40 - N42 bekijken
> Infodagen ruilverkaveling in februari en maart
> KWB serveert valentijnsontbijt
> Gezamenlijke stookolieaankoop door OCMW's is toegelaten
> Topsnookercoach Chris Henry op 7 februari te gast in Snooker Argus
> Overlagingswerken op Marktplein
> Intro vzw verzorgt groenonderhoud
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Workshop fruitbomen snoeien op 7 februari
> Verenigingen kunnen graantje meepikken van passage RVV
> Nieuwe folders belbus beschikbaar vanaf 5 februari

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!