Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Swing Class in Bavegems Muziekcentrum

090114_joop_ayal_2 Swing Jazz is een specialiteit van het Muziekcentrum. Bijna nergens anders kan je je in opleidingsverband in die stijl specialiseren.

De swingklas mocht en zou niet ontbreken in het Groot Onderhoud. De leerlingen en lesgevers brengen samen een avondprogramma: de swingklas brengt Swing Class. Classy, Swingy, Jazz.

Eveline Lemahieu en Deborah De Wael (zang), Wim Galle (contrabas), Patrick Audenaerde en Jo Vanhoutte (gitaar) nodigen voor deze gelegenheid een wel heel speciale gast uit: tenorsaxofonist Joop Ayal (84), een letterlijk en figuurlijk oude vriend van Jo, zijn 'roommate' op tournees met het Waso-quartet in de periode 1980-1990. Meteen een unieke gelegenheid om Joop aan het werk te zien.

Joop Ayal verliet zijn Indonesische geboorte-eiland Kisar om in 1948 in Nederland samen te werken met zangeres Rita Reys. In 1951 verhuisde hij naar Brussel waar hij met bariton sax startte met Francis Bay in de beroemde Brusselse club Au Gaity. Hij bleef cluboptredens verzorgen tot 1965 toen hij een intense samenwerking startte met de Vlaamse televisie. Met zijn quintet trad hij in 1976 ook op tijdens Jazz Middelheim.

Waar: De Garage - Kerkkouterstraat 62 - Bavegem

Wanneer: 15 januari 2009 - 20.30u

Prijs: 6,5 of 5 euro

Info en reservatie: 053-60 72 35 of via cultuur@sint-lievens-houtem.be

Als je graag zingt

Vormingplus, de Houtemse bibliotheek en CC De Fabriek organiseren een driedelige cursus 'Zingen voor je plezier op volgende woensdagen: 7, 14 en 21 januari.

090103_sin Zing je graag, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen, dan is dit jouw cursus. Je hoeft geen noten te kunnen lezen of over enige zangervaring te beschikken. De cursus is eveneens een goed alternatief voor wie een koor of een muziekacademie net een brug te ver vindt. Als begin worden de stemmen gesmeerd met opwarmingsoefeningen rond ademhaling, stemplaatsing, resonantie en beweeglijkheid van de zangstem. Daarna begint het echte werk met bekende en minder bekende liederen uit diverse stijlen, zoals folk, musical, gospel en evergreens. Er wordt gezongen in groep en sommige liederen worden begeleid met muziekinstrumenten.

Waar: CC De Fabriek - Fabrieksstraat - Sint-Lievens-Houtem

Wanneer: 7, 14 en 21 januari, telkens van 19.30u tot 22.00u

Prijs: 21 euro (eventueel via opleidingscheques)

Info en inschrijvingen: Vormingplus - 054-41 48 02 - vlad@vormingplus.be - www.vormingplus-vlad.be.

Gezocht: gitaristen voor Het Nieuwsblad/De Gentenaar

081211_02

De radiomarathon Music For Life van Studio Brussel vindt dit jaar plaats in Gent, van 19 tot en met 24 december. Met de opbrengst van de inzamelactie steunt de radiozender het project 'Moeders op de vlucht voor oorlog en geweld' van het Rode Kruis Vlaanderen. De krant Het Nieuwsblad/De Gentenaar draagt met tal van acties haar steentje bij om van Gent de gulste stad van het land te maken.

Blikvanger is de actie 'De Gulle Gitaar'. Bekende en minder bekende gitaristen spelen een akoestische set om geld in te zamelen. De opbrengst schenkt de krant integraal aan Music For Life. Onder andere Luc De Vos (Gorki), Frank Vander Linden (De Mens) en Jasper Stevelinck (Arid) hebben al bevestigd.

Maar we zijn nog op zoek naar méér enthousiaste muzikanten om ons podium te versterken. Voel je je geroepen, mail dan als de bliksem naar gent@gentenaar.be. Je hoort snel van ons. De optredens vinden plaats op boot Le Bateau, aan de Muinkkaai, eveneens elke dag van 19 tot en met 24 december.

Alles over de acties van Het Nieuwsblad/De Gentenaar vind je op onze website.

Music For Life is inmiddels al aan de derde editie toe. Na twee jaar Leuven ingepalmd te hebben, is ditmaal de Arteveldestad aan de beurt. Drie presentatoren - Thomas De Soete, Siska Schoeters en Sofie Lemaire - sluiten zich zes dagen op in het Glazen Huis, van waaruit ze 24 uur per dag radio maken. Enkel verzoekplaten van de luisteraars komen aan bod, die daarvoor een bedrag naar keuze betalen om het project te steunen.

Leer tango dansen in CC De Fabriek

TangoVanaf morgenavond kunnen dansliefhebbers in een tiental lessen de tango leren in CC De Fabriek. De cultuurdienst nam daarvoor Jan Van Belleghem onder de arm. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. De kostprijs bedraagt 85 euro per persoon. Info en inschrijvingen: Jan Van Belleghem

Oudere berichten:
> Erfgoedbeleidsplan Viersprong voorgesteld
> Guido Belcanto en Alex Agnew uitverkocht
> Sport@com voor betaalbare evenementen
> Weggelopen Bavegemse Saarlooswolfhond legt heel parcours af
> KWB organiseert gezelschapspellenavond op 20 februari
> Brandweer kostte gemeente 294.722 euro in 2006
> Allgro opent in het najaar nieuwe productiehal
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Infoavond EHBO bij kinderen op 11 februari
> Vlaams minister Crevits komt aansluiting E40 - N42 bekijken
> Infodagen ruilverkaveling in februari en maart
> KWB serveert valentijnsontbijt
> Gezamenlijke stookolieaankoop door OCMW's is toegelaten
> Topsnookercoach Chris Henry op 7 februari te gast in Snooker Argus
> Overlagingswerken op Marktplein
> Intro vzw verzorgt groenonderhoud
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Workshop fruitbomen snoeien op 7 februari
> Verenigingen kunnen graantje meepikken van passage RVV
> Nieuwe folders belbus beschikbaar vanaf 5 februari

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!