Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

5e ambachtenmarkt zoekt standhouders

090120_obz Op zondag 26 april organiseerd de vzw Oude Brouwerij van Zonnegem haar 5e ambachtenmarkt op de binnenkoer van de brouwerij en in de Steenbergstraat. Er zullen allerlei standjes te vinden zijn die de tradities van vroeger doen herleven.

Omdat de organisatoren graag nieuwe dingen tonen, zijn ze opnieuw op zoek naar mensen die hun ambachtelijke of andere vaardigheden willen tentoonspreiden. De markt start om 12u en eindigt om 19u. Er wordt geen standgeld gevraagd. Wel wordt aan de deelnemers gevraagd om indien mogelijk zelf een (party)tent mee te brengen. Iedereen die zijn ambacht of kunst ter plaatse wil demonstreren of verkopen, komt in aanmerking voor deelname.

De ambachtenmarkt wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente in het kader van de Erfgoeddag.

Voelt u zich aangesproken of kent u iemand die geïnteresseerd is, laat het dan zeker weten aan Hans Evenepoel (053-62 49 82) of aan Luc Boulanger (053-63 42 22). Mailen kan naar info@oudebrouwerijzonnegem.be.

'Viersprong Land van Rode': gemeenteoverschrijdende erfgoedvereniging

Sint-Lievens-Houtem zoekt aansluiting bij de gemeenten Melle, Merelbeke en Oosterzele om samen een aanvraag in te dienen voor het afsluiten van een erfgoedconvenant met de Vlaamse overheid.

Een ergoedconvenant is een overeenkomst met resultaatsverbintenis tussen de Vlaamse Gemeenschap en een gemeente of een samenwerkingsverband van omliggende gemeenten met de bedoeling op het lokale vlak een duurzaam en integraal cultureel erfgoedbeleid te ontwikkelen.

Er kunnen jaarlijks maximaal drie nieuwe convenants worden afgesloten. Bovendien moet men hiervoor een inwonersaantal hebben dat niet al te gering is. Sint-Lievens-Houtem (ca. 9.600 inwoners) kan als gemeente op zich geen aanvraag indienen en ziet zich dus verplicht in te stappen in een intergemeentelijk samenwerkingsverband. De belangrijkste motivatie van de gemeente om in te stappen, is het dossier omtrent de bescherming van de winterjaarmarkt.

De basissubsidie voor het intergemeentelijk samenwerkingsverband bedraagt 200.000 euro op jaarbasis. Jaarlijks kunnen extra projectsubsidies verkregen worden op basis van concrete projecten. Als het conventant wordt goedgekeurd loopt de subsidieregeling minstens van 2010 tot en met 2014.

Een projectvereniging wordt in 2009 opgericht om de lancering van de erfgoedcel voor te bereiden. Ter ondersteuning daarvan schrijft de gemeente 1.000 euro in de begroting van 2009 in.

De gemeenteraad duidde schepen van Cultuur, Jo Vermeulen (NH), aan als stemgerechtigd lid in de Raad van Bestuur. Hubert Verhoeyen (Open VLD) zetelt als lid met raadgevende stem.

Oudere berichten:
> Erfgoedbeleidsplan Viersprong voorgesteld
> Guido Belcanto en Alex Agnew uitverkocht
> Sport@com voor betaalbare evenementen
> Weggelopen Bavegemse Saarlooswolfhond legt heel parcours af
> KWB organiseert gezelschapspellenavond op 20 februari
> Brandweer kostte gemeente 294.722 euro in 2006
> Allgro opent in het najaar nieuwe productiehal
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Infoavond EHBO bij kinderen op 11 februari
> Vlaams minister Crevits komt aansluiting E40 - N42 bekijken
> Infodagen ruilverkaveling in februari en maart
> KWB serveert valentijnsontbijt
> Gezamenlijke stookolieaankoop door OCMW's is toegelaten
> Topsnookercoach Chris Henry op 7 februari te gast in Snooker Argus
> Overlagingswerken op Marktplein
> Intro vzw verzorgt groenonderhoud
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Workshop fruitbomen snoeien op 7 februari
> Verenigingen kunnen graantje meepikken van passage RVV
> Nieuwe folders belbus beschikbaar vanaf 5 februari

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Sint-Lievens-Houtem blogt



  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!