Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Barokconcert Wieland en Piet Kuijken op 28 februari in Zonnegem

Vereniging Zonnegem Leeft organiseert op zaterdag 28 februari om 20.00u een barokconcert op viola da gamba en clavecimbel met Wieland en Piet Kuijken in de dorpskerk van Zonnegem. Op het programma staan onder meer werken van Bach, Marais en Couperin.

090213 WIE Wieland Kuijken werd geboren in 1938 te Dilbeek. Hij studeerde cello en piano aan het Stedelijk Conservatorium te Brugge en behaalde het hoger diploma cello aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Naast zijn klassieke studies interesseerde hij zich al als 18-jarige aan de viola da gamba en leerde dit instrument als autodidact bespelen. Zijn internationale carrière werd verder uitgebouwd met zijn twee broers Sigiswald (die begin februari de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Algemene Culturele Verdienste kreeg) en Barthold in samenwerking met Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Robert Kohnen en andere iconen van de authentieke beweging. Hij was medestichter van La Petite Bande.

Piet Kuijken, zoon van Wieland, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij won in 1994 de Cera Jeugd en Muziek prijs. In 2000-2001 studeerde hij met een BAEF Fellowship aan de Indiana Universiteit in Bloomington bij Menahem Pressler. Piet trad op als solist en in kamermuziekconcerten in Europa, Japan en de VS. Hij bespeelt zowel het klavecimbel als de pianoforte en de moderne piano. Zijn repertoriium reikt van de barok tot de hedendaagse muziek. Piet Kuijken doceert piano en pianoforte aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen en kamermuziek aan het Orpheus instituut in Gent.

Kaarten kosten 10 euro, 8 euro voor kortingscategorieën, en zijn verkrijgbaar bij de Houtemse cultuurdienst (053-60 72 35) of bij Zonnegem Leeft (053-62 68 84).

Zomerconcerten op 17 en 31 juli en op 14 en 28 augustus

In navolging van de parkconcerten in Zottegem en Herzele, wil Sint-Lievens-Houtem ook een traditie van zomerconcerten opbouwen. Met dat doel hebben enkele liefhebbers rond voorzitter Peter Schroyen en secretaris Tim De Groote de vereniging 'Fabrieksconcerten' opgericht. Op het Fabrieksplein aan het cultuurcentrum worden op vrijdagavonden 17 en 31 juli en 14 en 28 augustus de muziekgroepen Open Acces, Quitny, Los Torros en Partyband verwacht.

Coverband Quitny

090222 QUI

Pallieterdropping op 27 februari

090219 DRO Op vrijdag 27 februari organiseert Luc De Cooman van het Houtemse café Pallieter een dropping onder de noemer 'Weerwolven, trappisten en Livinus'. Inschrijvingen kunnen gebeuren in groepen van minimaal 4 en maximaal 20 personen. De mobiele drop van de eerste 'weerwolfkudde' is gepland om 19.30u.

Er zijn vijf controlepunten. Aan de hand van foto's en/of stafkaarten moet elke groep een bepaalde route volgen. Het af te leggen traject bedraagt ongeveer 12 kilometer. Per controlepunt zijn er vragenlijsten over weerwolven, Pallieter, trappisten en Livinus. Iedere groep krijgt bij de start een noodstafkaart onder gesloten omslag. Die mag enkel worden gebruikt in geval van verdwalen. Het openen van de omslag betekent automatische uitsluiting van de wedstrijd.

Per deelnemer betaalt u 15 euro. Daarin zijn onder andere inbegrepen: een originele reflecterende Fortis-Pallieter vest, gratis consumpties op alle controleposten en 'wolf-voedsel' tijdens en na de tocht. Het winnende team mag met zes personen gratis deelnemen aan de Holiday BBQ op 10 juli.

Aangepast schoeisel en een degelijke zaklamp zijn aanraders. Inschrijven kan tot maandag 23 februari op 0478-45 45 01 of via de pallietersite. Mochten de weergoden de organisatoren ongunstig gezind zijn, is vrijdag 13 maart de alternatieve datum. 

(Foto: Pallieter)

Guido Belcanto en Alex Agnew uitverkocht

Het optreden van Guido Belcanto van vanavond in CC De Fabriek is volledig uitverkocht. Hetzelfde geldt voor Alex Agnew op 21 maart. Er zijn nog enkele losse tickets verkrijgbaar en daarnaast is er een wachtlijst. Wie van deze opties gebruik wil maken, kan terecht bij de cultuurdienst op 053-60 72 35 of via ccdefabriek@sint-lievens-houtem.be. Reservaties zijn niet meer mogelijk. Ook de tickets voor Eva De Roovere gaan snel de deur uit. Haast en spoed is zelden goed, maar in dit geval toch aan te raden.

Guido Belcanto

In 2010 viert Guido Belcanto zijn zilveren jubileum als chansonnier. Het is een straffe verdienste van de zanger dat men hem na 25 jaar nog altijd niet in een vakje kan stoppen. Een groot deel van zijn oeuvre wortelt weliswaar in de traditie van de smartlap maar in zijn muziek horen we evengoed echo's uit het Franse chanson, de kleinkunst, de oude rock 'n roll, de folkmuziek en de blues.

De nieuwe Belcanto verrast. 'Ik zou mijn hart willen weggeven' is een gloednieuw Belcantoprogramma waarin de muzikale invloed uit zijn jeugdjaren centraal staat.

Met: Guido Belcanto en o.v. Geert Hellings (gitaren, banjo, pedalsteel), Lieven Demaesschalck (gitaar, accordeon, piano), Nicolas Rombouts (contrabas), Bert Huysentruyt (drums, trompet).

Guido Belcanto op het Sint-Baafsplein:

Sport@com voor betaalbare evenementen

David Van Herreweghe en Bert Schietse richtten in Sint-Lievens-Houtem de vereniging Sport@com op. Doel van de vereniging is om kwaliteitsvolle evenementen te organiseren tegen betaalbare prijzen. Niet alleen volwassenen maar ook jongeren komen aan hun trekken met de organisatie van dans- en sportkampen tijdens de zomermaanden.

Het Houtemse Humorfestival bijt de spits af. Op vrijdag 6 maart treden Nigel Williams en Joost Van Hyfte op in CC De Fabriek. Tickets (10 euro) zijn te verkrijgen via 0495-62 17 47.

Nigel Williams in Comedy Casino (Canvas):

Topsnookercoach Chris Henry op 7 februari te gast in Snooker Argus

090204 SNO Komende zaterdag 7 februari ontvangt Taverne Snooker Argus Chris Henry. De 43-jarige topcoach uit East Lancashire woont al enkele jaren in het Brugse Varsenare. Zelf is hij ook een begenadigd snookerspeler.

Einde vorig jaar zette hij nog een 143 clearance neer in de West-Vlaamse competitie. Grote bekendheid verwierf hij echter toen hij in 2002 Peter Ebdon naar de wereldtitel loodste. Momenteel traint hij al bijna anderhalf jaar Stephen Hendry, de absolute wereldtopper en de man die hij tijdens zijn amateurloopbaan nog uitschakelde tijdens het Britse kampioenschap voor -21-jarigen. Henry begeleidt ook de Belgische snookerspeelster Isabelle Jonckheere. 

Iedereen is van harte welkom in Taverne Snooker Argus om deze legende aan het werk te zien terwijl hij de technieken uitlegt en ieders vragen beantwoordt.

Waar: Taverne Snooker Argus - Marktplein 75 - Sint-Lievens-Houtem

Wanneer: 7 februari - 19.00u

Info: 053-63 05 20

Verenigingen kunnen graantje meepikken van passage RVV

Op zondag 5 april passeert de Ronde van Vlaanderen in Bavegem, Letterhoutem en op het Houtemse Marktplein. Het gemeentebestuur zal een groot scherm voorzien zodat na de doortocht niemand een seconde hoeft te missen van het spektakel. Daarnaast zal ook de nodige animatie aanwezig zijn. In twee grote tenten kunnen Houtemse verenigingen een aantal vierkante meter afhuren om hun activiteiten voor te stellen of om een hapje en drankje aan te bieden. Meer informatie is te verkrijgen bij de sportdienst (053-60 72 33 - sport@sint-lievens-houtem.be) of schepen van Feestelijkheden Bernard Van Pamel (053-62 16 40 - bernard.vanpamel@sint-lievens-houtem.be).

Zoals al aangekondigd, moest elk initiatief dat werd genomen naar aanleiding van de Ronde van Vlaanderen een voorafgaande goedkeuring krijgen van de burgemeester. De deadline voor het indienen van voorstellen (aanvankelijk vastgelegd op 1 februari) wordt verlegd naar 15 februari.

Wafelbak KVLV Bavegem-Letterhoutem op 1 februari

090127 WAF Op zondag 1 februari organiseert KVLV Bavegem-Letterhoutem vanaf 14.00u een reuzewafelbak in het Bavegemse parochiecentrum. Lekkerbekken kunnen er komen genieten van een lekkere wafel. Wie niet aanwezig kan zijn, hoeft daarom niet verstoken te blijven van de zoete lekkernijen. Wafels kunnen besteld worden bij iemand van het bestuur of bij Nelly De Moerloose op 09-362 90 83.

Dvd Livinusfeesten

090121 LIV Van de Livinusfeesten in 2007 werd een filmreportage gemaakt en gecompileerd op dvd. De gemeente kon deze dvd's aankopen aan 4,92 euro per stuk. Op de gemeenteraad werd het retributiereglement goedgekeurd waardoor de dvd's voor 5 euro aan het geïnteresseerde publiek kunnen verkocht worden. "De reden waarom een en ander zo lang heeft aangesleept, is te vinden in het feit dat de eerste versie niet aan onze verwachtingen voldeed. Het werk moest dus worden overgedaan", aldus burgemeester Lieven Latoir. Vanaf volgende week kunnen dvd's besteld worden via de cultuurdienst (053-60 72 35 - cultuur@sint-lievens-houtem.be).

Toneelgroep Animo brengt ' De Grazende Koe'

De toneelgroep Animo speelt in haar seizoen 2009 de klucht 'De Grazende Koe' in een regie van Chris De Naeyer. Het is inmiddels het 39ste speelseizoen van de Bavegemse toneelgroep.

De Vlaamse huisvrouw is met uitsterven bedreigd. Vlaanderen telde in 1990 nog 600.000 huisvrouwen. In 2007 was dat teruggelopen tot amper 250.000. Dat betekent voor de vrouwen zelf niet noodzakelijk goed nieuws. Omdat het begrip 'nieuwe man' nog maar al te vaak een loos begrip blijkt, blijven de meeste vrouwen in de praktijk 'huisvrouw', maar met een loopbaan erbij. In dit stuk gaat de vrouw voluit voor haar carrière, terwijl de man het huishouden 'bereddert'. En de koe, ze graasde voort.

Spelers: Rudy Bunneghem, Gerard Buyse, Michel Cosijn, Chris De Naeyer, Kristoff De Smet, Marleen De Naeyer, Luc Matthys, Peter Meuleman, Arlet Renneboog, Sofie Van Den Berghe, Nadia Vander Eecken, Karine Van Gijseghem.

Speeldata zijn 28 februari, 7 en 14 maart om 19.30u; 13 maart om 20.00u en 8 maart om 18.00u. De voorstellingen vinden plaats in het Bavegemse parochiecentrum (Kerkkouterstraat). Kaarten zijn te verkrijgen bij de spelers of op het nummer 09-330 82 72 of 0496-12 99 11. Volwassenen betalen 7 euro, kinderen 4 euro.

090113_dgk

Oudere berichten:
> Erfgoedbeleidsplan Viersprong voorgesteld
> Guido Belcanto en Alex Agnew uitverkocht
> Sport@com voor betaalbare evenementen
> Weggelopen Bavegemse Saarlooswolfhond legt heel parcours af
> KWB organiseert gezelschapspellenavond op 20 februari
> Brandweer kostte gemeente 294.722 euro in 2006
> Allgro opent in het najaar nieuwe productiehal
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Infoavond EHBO bij kinderen op 11 februari
> Vlaams minister Crevits komt aansluiting E40 - N42 bekijken
> Infodagen ruilverkaveling in februari en maart
> KWB serveert valentijnsontbijt
> Gezamenlijke stookolieaankoop door OCMW's is toegelaten
> Topsnookercoach Chris Henry op 7 februari te gast in Snooker Argus
> Overlagingswerken op Marktplein
> Intro vzw verzorgt groenonderhoud
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Workshop fruitbomen snoeien op 7 februari
> Verenigingen kunnen graantje meepikken van passage RVV
> Nieuwe folders belbus beschikbaar vanaf 5 februari

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!