Home  Regio  sintlievenshoutem  sintlievenshoutem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's uit Sint-Lievens-Houtem?
Laat het weten aan: Jan
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

NEC en vzw De Pastorie stellen jaarprogramma voor

Gisteren stelden het Natuureducatief Centrum (NEC) en de vzw De Pastorie (Zonnegem) hun jaarprogramma voor. Demonstraties fruitbomen snoeien, infoavonden rond energie besparen en ecologisch kippen houden, wandelingen, planten(ruil)beurzen en tuindagen, bloemschikken voor kinderen, dauwtrips, tuinweekends in Noord-Frankrijk, enzvoort, zijn allemaal activiteiten die in 2009 op het palmares van vzw De Pastorie zullen komen te staan.

Dsc00290_3 Het NEC van haar kant stelde naast haar jaarprogramma (met tal van educatieve natuurwandelingen) ook een nieuwe coördinatrice voor in de persoon van Rita Van Stappen. 'In 2008 mocht het NEC maar liefst 2.000 schoolkinderen verwelkomen. Voor dit jaar zitten we tot en met de lente alleen al aan 700 inschrijvingen. Om dat alles in goede banen te leiden, is een perfecte organisatie nodig. En die vonden we in de persoon van Rita', aldus voorzitter Jo Dedeurwaerder.

Rita Van Stappen is 45 en komt uit Bambrugge. In een vorig leven was deze bio-ingenieur milieuambtenaar in Erpe-Mere. Vanaf 1 januari 2009 werd ze halftijds coördinatrice van het NEC. 'Mijn taak zal het zijn om diverse activiteiten te organiseren voor scholen en de boekhoudingen goed bij te houden. Daarnaast zijn we nog volop op zoek naar nieuwe vrijwilligers om alle taken het hoofd te kunnen blijven bieden. In het voorjaar zullen we enkele nieuwe activiteiten introduceren, zoals het 'Drama op het bospad' voor de tweede graad en de 'Beestentoren', waarbij je omgeving licht wordt aangepast om zoveel mogelijk dieren - zoals vlinders, egels en hommels - te lokken. Per seizoen zullen we een aangepaste wandeling organiseren, telkens in een andere deelgemeente. Werk in overvloed, dus.'

Dsc00298_2

NEC De Pastorie ontvangt 500 euro van De Pluim

081213_02_dp Gisteren werd vzw Natuureducatief Centrum (NEC) De Pastorie uit Zonnegem gehuldigd in de studio's van TV Oost in Dendermonde. In het zendgebied van TV Oost werden 28 kandidaturen ontvangen die allen meedongen naar De Pluim, een actie van de Koning Boudewijnstichting en de tien regionale tv-zenders die 'een pluim' geeft aan mensen die zich inzetten voor andere mensen en de samenleving.

Uiteindelijk werden vijf verenigingen genomineerd, waaronder NEC De Pastorie, dat finaal op de vierde plaats strandde. Voorzitter Jo Dedeurwaerder mocht gisteren de eraan verbonden cheque van 500 euro in ontvangst nemen. 'Het bedrag zal besteed worden om de vrijwillers van het NEC in de bloemetjes te zetten. De jaarwisseling is een ideaal moment om bij een goede maaltijd plannen te smeden voor de toekomst', vertelde hij.

Winnaar van De Pluim werd Ziekenzorg Overschelde uit Wetteren, dat naar huis mocht met 2.000 euro.

Oudere berichten:
> Erfgoedbeleidsplan Viersprong voorgesteld
> Guido Belcanto en Alex Agnew uitverkocht
> Sport@com voor betaalbare evenementen
> Weggelopen Bavegemse Saarlooswolfhond legt heel parcours af
> KWB organiseert gezelschapspellenavond op 20 februari
> Brandweer kostte gemeente 294.722 euro in 2006
> Allgro opent in het najaar nieuwe productiehal
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Infoavond EHBO bij kinderen op 11 februari
> Vlaams minister Crevits komt aansluiting E40 - N42 bekijken
> Infodagen ruilverkaveling in februari en maart
> KWB serveert valentijnsontbijt
> Gezamenlijke stookolieaankoop door OCMW's is toegelaten
> Topsnookercoach Chris Henry op 7 februari te gast in Snooker Argus
> Overlagingswerken op Marktplein
> Intro vzw verzorgt groenonderhoud
> Voetbaluitslagen uit Sint-Lievens-Houtem
> Workshop fruitbomen snoeien op 7 februari
> Verenigingen kunnen graantje meepikken van passage RVV
> Nieuwe folders belbus beschikbaar vanaf 5 februari

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Sint-Lievens-Houtem blogt  • Jan De Naeyer is webcorrespondent voor Sint-Lievens-Houtem.

    Jan woont in het idyllische Zonnegem, net op de grens met Vlierzele. Als hoofdberoep is hij communicatieverantwoordelijke bij een Vlaamse overheidsinstelling. Daarnaast is hij vooral bezig met redactiewerk, copywriting en quality time.

Zoeken

Nieuws uit sintlievenshoutem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!