Home  Regio  sintniklaas  sintniklaas blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van St-Niklaas?
Laat het weten aan:
Wim of Sylvain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kortgeknipt bekroont beste kortfilms

Afscheid_032 De professionele jury van filmfestival Kortgeknipt bekroonde in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas de film 'Skipping Bases' van Koen Thiry van de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten. Het publiek koos voor 'Tang' van Tom Staes van de Sint-Niklase Academie.

Kortgeknipt werd vorig jaar niet georganiseerd, maar volgens vzw Singeling staat het vast dat het festival ook in 2009 plaatsvindt. De ingezonden kortfilms waren volgens de jury van hoog niveau (op de foto Viv Van Dingenen, Greg Timmermans, Freddy Sartor, Fabio Wuytack met naast hem Koen Thiry en gehurkt Sint-Niklazenaar Tom Staes).

'Ik zou ontgoocheld zijn geweest mocht ik in mijn thuisbasis Sint-Niklaas geen prijs hebben gewonnen', zegt Staes.

Ook Thiry was erg tevreden met zijn eerste prijs. 'Ik heb gesteund door een beurs, gedurende een jaartje in Miami (VS) vertoefd', legt Thiry uit. 'Ik kon er scenario's schrijven, filmen zoveel ik wou. 'Skipping Bases' handelt over een jongen en een meisje die het voor de eerste maal doen en er iets speciaals van willen maken. We hebben veel geknipt en gemonteerd tot het winnende resultaat tot stand kwam.'

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Niklaas blogt


  • Wim en Sylvain bloggen over Sint-Niklaas.

    Wim Dehandschutter (° 1980) gaat graag op reis maar is blij als hij bij zijn terugkeer de Blokken van Amelinckx ziet gloren aan de horizon. Geboren en getogen Sint-Niklazenaar. Is een huis aan het verbouwen in het centrum en zal dus nog lang zijn roots koesteren.

    Sylvain volgt al twintig jaar alles wat leeft en beweegt in Sint-Niklaas op de voet. Schrijven en fotograferen blijven hem boeien, en dat zal hij nu ook doen voor Sint-Niklaas Blogt! Hij woont op Tereken en staat met beide voeten tussen de mensen.

Zoeken

Nieuws uit sintniklaas

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!