Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kansarmen tussen Kerstmis en Nieuwjaar

Kerstmis en Nieuwjaar zijn voor verenigingen een gelegenheid om ook kansarmen aan de feesttafel uit te nodigen. Het ACW bood voor Kerstmis aan tweehonderd mensen een maaltijd aan. Vorige zaterdag werden honderdveertig kansarmen op een nieuwjaarsbrunch getrakteerd in de cafetaria van de Veemarkt. Het feestmaal kreeg de steun van de antiek- en rommelmarktcommissie. Het Vincentiusgenootschap koos de genodigden uit.

_dsc0025_2  Dsc02885_2

Kerstmis in Begijnhof

Pierre Knaepen maakte beelden van het optreden van koren in het Begijnhof en legde de sfeer rond het begrijnhof in foto's vast. Organisator van het evenement was het stedelijk Feestcomité.Dsc00054_2Dsc00061_2Dsc00067Dsc00070Dsc00071    Dsc00066_2  Dsc00059_2 

Alle wegen leiden naar Katarakt Info

Voor toeristen die het Katarakt-land in het echt willen ontdekken, start de tocht in het Torenhuis van Imgp3364_1 het Begijnhof. Handwijzers brengen hen naar het onthaalcentrum. Om de stormloop van bezoekers die Toerisme vooral in het voorjaar verwacht op te vangen werden vijf personeelsleden in dienst genomen. In het Info-centrum kunnen Katarakt-toeristen kennis maken met scènes en beelden uit de reeks. Ze  kunnen er zelf een scène uit de serie naspelen. In openlucht werden nog enkele ruimtes met taferelen en toestellen uitgebeeld. Er zijn  kaarten van wandelingen, fietstochten, auto-, brommer- en motortochten ter beschikking. Op woensdag, zaterdag en zondag rijdt een Katarakt-shuttle langs tien locaties. Je kan er een verblijf in de fruitstreek boeken of het Katarakt-boek kopen. TV-Eén, Bongo en Toerisme Limburg ontwikkelden samen de Katarakt-Bongo: een originele cadeaubon voor een trip naar de streek of voor een verblijf in de mooiste logies. Het Bongo-doosje kost 159 euro. Het onthaalcentrum is open van 10 uur tot 17 uur, van oktober tot maart tot 16 uur. Info Begijnhof: tel. 011-31.32.10 of www.katarakt.tv.

Luikerstraat verkeersvrij?

Lidg5003_2Volgens het rapport van de krant van woensdag 19 december profileert Sint-Truiden zich als de tweede winkelstad van Limburg. De Luikerstraat behaalt een zeer hoge score. 'Het verkeer verpest de  winkelsfeer' stelde onze redactrice vast.

Het autoluw of verkeersvrij maken van het centrum en de winkelstraten is in Sint-Truiden al lang een punt van disccussie tussen heftige voor- en tegenstanders.

Voornamelijk de handelaars verzetten zich tegen een autovrij centrum. De auto in het centrum is de heilige koe en het middel om klanten in het centrum en aan de winkeldeur af te zetten. Ze vrezen dat de klanten het laten afweten als ze een paar honderd meter buiten het centrum moeten parkeren. Ze vermoeden dat het publiek de voorkeur aan grootwarenhuizen buiten het centrum geeft. Politici zijn er meer en meer van overtuigd dat aan het verkeer in het centrum iets moet gedaan worden en lijken bereid de auto (gedeeltelijk) te bannen.

Doorslaggevend is de mening van de klant. Wat denkt u van een verkeersvrije Luikerstraat? Beantwoord de poll.

Reageer: Wat vind je van de Luikerstraat?

Nbsttrluikerstraat Verschillende journalisten van Het Nieuwsblad gingen op zoek naar de beste winkelstraten van Vlaanderen. Ze kwamen ook voorbij de Luikerstraat in Sint-Truiden.

Wat vind jij van de Luikerstraat? Ga je hier vaak winkelen? Is de straat of de buurt proper genoeg? Zijn er voldoende ketens en kleinere winkels? Waar kan je er een lekker hapje eten?

Danny organiseert kapselshow naar New Yorks voorbeeld

Lezeres Leentje Kennes uit Hasselt bezorgde ons deze mooie foto's van het Hair Wear Fashion Event. Hier leest u haar ervaringen:

"Ik gaf mijn ogen te kost in Sint-Truiden bij een Hair Wear Fashion Event in Paulie’s restaurant. Trouwens, ik was er niet alleen als nieuwsgierige Hasselaar. Menige Hasselaar had zich met genoegen verplaatst naar Sint-Truiden, waar met volle teugen genoten werd van deze wervelende show.

Een dikke pluim op de hoed van initiatiefnemer, haarkapper Danny Jacobs, en medewerkers. Danny deed terzake gespecialiseerde kennis op tijdens een recent verblijf in New York, waar hij een serie workshops doorliep bij de vermaarde hairacedemie ‘Tony & Guy”. Deze hairacademie staat garant voor internationale trends en innovatie in haarmode.

'Geïnspireerd door deze workshops wilde ik graag iets doen met al die opgedane ervaring in mijn eigen salon', vertelt Danny. Dus kwam hij op het idee om een show ten beste te brengen waar deze nieuwe trends aan het publiek worden voorgesteld."

Kijkt u zelf mee:Sttruiden_kapsel_5Sttruiden_kapsel_2

Sttruiden_kapsel_1 Sttruiden_kapsel_0_2

Sttruiden_kapsel_4

Sttruiden_kapsel_6Sttruiden_danny_jacobs

Oudere berichten:
> Violiste Griet Wiame vertolkt Mendelssohn
> Geven deze schilderijen aanstoot?
> Saartje Vandendriessche verkent de stad met Herbie
> Alweer ongeval aan kruispunt (N80) in Kortenbos
> Minister Veerle Heeren werd eregrootmaarschalk
> Boze brief over herstel verkeerslichten in Kortenbos
> Holle wegen krijgen een beurt
> Ann en Tom openen 'Mijn Resturant!' in Bogaardenklooster
> Dichters dragen voor in bib
> Waterbekken in 't Speelhof is ook wandelgebied
> Vergeet je wortels niet!
> Animatie op gemeenteraad
> Joske Bronckart: een carnavalist met het hart van een clown
> Miss STVV-kandidaten 2009
> Fruit uit de schoolautomaat
> Bogaardenklooster klaar voor 'Mijn Restaurant!'
> Kandidaat-onderofficieren verkopen voor 4330 euro Damiaanstiften
> Volksbal als weleer
> Geschenken voor snelle trouwers en snelle baby's
> Naakt in carnavalkrant choqueert

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!