Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Sponsorfietstocht van vierduizend kilometer

Cid__2_061d6920061d6678003f95d7c125 Manja Visser en Ward Servaes vertrokken vorig jaar in september op sponsorfietstocht door Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam ten voordele van Handicap International. Ze beëindigden hun fietstocht en blijven nog even in Zuidoost-Azië voor ze terug naar Sint-Truiden afreizen. De teller staat op 4.208,54 kilometer en ze verzamelden al 2.568,68 euro. Ze verwachten nog verschillende giften van mensen die per kilometer sponsoren.

Manja is kinesitherapeute, geïnteresseeerd in het werk van Handicap International en ze wilde de werking op het terrein leren kennen. Op hun tocht stapten Manja en Ward van de fiets voor twee projecten van Handicap International: in Ho Chi Minh City in Vietnam en in Siem Reap in Cambodja. Ze kregen er uitgebreid uitleg en een rondleiding. Het bezoek motiveerde hen om nog meer kilometers te fietsen.

In Siem Reap bezochten ze een revalidatiecentrum, waar onder meer slachtoffers van landmijnen aangepaste hulpmiddelen krijgen en oefeningen doen. Veel kilometers verder in Vietnam bezochten ze het hoofdkantoor van Handicap International en het paraplegische centrum. Dit is het eerste centrum van Handicap International en het zorgt voor revalidatie van mensen met rugletsels, die meestal door verkeersongevallen werden veroorzaakt. Manja en Ward werden ook dagelijks met de gevaarlijke verkeerssituatie geconfronteerd. Het stijgend aantal tweewielers en auto's veroorzaakt meer en meer ongevalen op de weg.

Op onze weblog brachten ze al eerder een tussentijds verslag uit van hun reis. Het hele verslag kan je volgen op www.azietrip.be. Wie Manja en Ward en Handicap International wil sponsoren, vindt meer info op de web. 

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e5505da0e58834 Listed below are links to weblogs that reference Sponsorfietstocht van vierduizend kilometer:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!